Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2013,
9.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OP Francije Roger Federer David Ferrer Pariz

Nedelja, 2. 6. 2013, 9.35

8 let

Federer stežka v četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi nosilec OP Francije Roger Federer je za uvrstitev v četrtfinale po težkem boju ugnal domačega mušketirja. V četrtfinalu še David Ferrer, Jo-Wilfried Tsonga in Tommy Robredo.

V moški konkurenci je četrti nosilec Španec David Ferrer gladko odpravil Južnoafričana Kevina Andersona s 6:3, 6:1 in 6:1. V četrtfinalu se bo meril z rojakom Tommyjem Robredom, povratnikom po poškodbi, ki je izločil še enega Španca, 11. nosilca, Nicolasa Almagra po pravem, skoraj štiriurnem, maratonu s 6:7 (5), 3:6, 6:4, 6:4 in 6:4. Robreda so ob koncu maratona preplavile solze sreče, potem ko mu je uspel velikanski podvig, saj se je po izgubljenih prvih dveh nizih zmagovito vrnil iz povsem izgubljenega položaja ter dobil naslednje tri.

Robredo je prvi tenisač v 86 letih po Francozu Henriju Cochetu leta 1927 (Wimbledon), ki mu je uspelo v treh zaporednih obračunih slaviti po zaostanku 0:2 v nizih. Po dramah s petimi nizi je v 3. krogu izločil Francoza Gaela Monfilsa, v 2. krogu pa Nizozemca Igorja Sijslinga.

Gostitelji prvenstva so lahko zaenkrat zadovoljni. Domačin Jo-Wilfried Tsonga, šesti nosilec, je bil s 6:3, 6:3, 6:3 boljši od Srba Viktorja Troickega. Tsonga se bo v četrtfinalu meril s Švicarja Rogerjem Federerjem, ki je z velikimi težavami šele v petem nizu, s 6:1, 4:6, 2:6, 6:2, 6:3, strl odpor žilavega Francoza Gillesa Simona (15. nosilca). Federer je kot šele četrti teniški igralec v zgodovini osvojil karierno 900. zmaga ter vpisal že 40. četrtfinale na turnirjih za grand slam, 36. zaporednega. Le trojica že upokojenih teniških velikanov je zbrala več zmag od Federerja, in sicer Jimmy Connors (1156), Ivan Lendl (1068) in Guillermo Vilas (940).

"Bilo je res enkratno igrati tukaj, ob tako čudovitem vzdušju na tribunah. V drugem nizu je bilo težko, ko je Gilles začel prevladovati. Ne glede na vse, sem zelo ponosen na doseženi rekord, slednji pomeni veliko let tenisa, veliko odrekanja in veliko tekem, kot je bila ta," je dejal Federer po težkem dvoboju, v katerem mu je grozilo hitro slovo.

Ne spreglejte