Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 22.17

8 let

Federer si bo privoščil dvomesečni delovni odmor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi teniški igralec sveta Roger Federer, ki ta teden nastopa na bogatem turnirju v Dubaju, se bo sredi marca za dva meseca umaknil s teniških turnirjev.

Švicar se bo po koncu turnirja v Dubaju odpravil "čez lužo", kjer bo kot branilec naslova nastopil v Indian Wellsu. Nato bo izpustil drugi del dvojčka turnirjev ameriških turnirjev serije masters v Miamiju in si privoščil dopust z družino. Zmagovalec rekordnih 17 grand slamov se ne bo udeležil niti prvega "peščenega mastersa" v tej sezoni v Monte Carlu, v teniške arene pa se bo vrnil v Madridu na enem izmed pripravljalnih turnirjev pred Roland Garrosom. Odsoten bo približno dva meseca, večji del tega časa pa bo posvetil pripravam na odprto prvenstvo Francije in Wimbledon.

"Ne morem vsako leto igrati toliko kot lani," je dejal Roger Federer, za katerim je odlična sezona, v kateri je sedmič osvojil Wimbledon, v svoje vitrine dodal tri pokale s turnirjev serije masters in se po dveh letih povzpel na prvo mesto na lestvici ATP. "Nisem več star 22 let, ko sem igral 25 do 30 turnirjev letno. Poleg tega verjamem, da bom odlično pripravljen na turnirjih, na katerih bom nastopil," je dodal Švicar, ki lahko kot 31-letnik z več kot 600 odigranimi uradnimi dvoboji v sezoni izpusti tri od devetih turnirjev serije masters.

Njegovi največji konkurenci Novak Đoković, Rafael Nadal in Andy Murray so na programu osrednjih teniških dogodkov, čeprav nastopi Španca, ki se vrača po poškodbi kolena, po vsej verjetnosti niso zanesljivi. "Želim ravnati pametno pri načrtovanju nastopov na turnirjih, kajti sem v povsem drugačnem položaju kot ti trije, ki so na vrhuncu. Zame je pravi izziv poskušati sprejemati prave odločitve, v katere je vključeno moje osebno življenje in družina," je še dejal oče dvojčic, ki je lani kot 30 in 31-letni odigral kar 83 dvobojev na najvišji ravni. Federer si želi preživeti veliko kakovostnega časa z družino.

Ne spreglejte