Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 8. 2010,
17.17

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 18. 8. 2010, 17.17

8 let, 1 mesec

Federer se ne ozira na govorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Roger Federer se ne ozira kaj dosti na govorice o domnevnem padcu v igri in ugašanju njegove teniške zvezde.

16-kratni zmagovalec turnirjev za Gran Slam letos sicer ni uspel priti čez četrtfinale Roland Garrosa in Wimbledona, konec tedna pa je izgubil finale Toronta proti Andyju Murrayju, vendar se mu zdijo namigovanja o njegovi slabi formi smešna. ''Tudi lansko leto, ko sem izgubil finale odprtega prvenstva Avstralije proti Nadalu, so ljudje govorili, da bo z mano počasi konec. Takrat sem jokal na osrednjem igrišču, kar so mnogi razumeli kot veliko tragedijo,'' se spominja Federer.

''Nihče ni verjel, da se bom vrnil. Nato pa sem lani osvojil dva Grand Slama in igral v finalu odprtega prvenstva ZDA. Letos nisem bil tako uspešen in spet je vse slabo. Stvari se hitro spreminjajo. Poznam pravila in vem, kako vse skupaj deluje,'' se z natolcevanji ne obremenjuje Federer.

Meni, da se bodo ljudje v sedanjem obdobju – s štirimi izjemnimi posamezniki pri vrhu in ostalimi, kot sta Robin Soderling ali Thomas Berdych – morali navaditi na izenačeno konkurenco. ''Ne moreš vseskozi premagovati vseh. Tega sem se vedno zavedal, zato sem bil resnično presenečen in šokiran nad tem, kako dominanten sem bil in kako dobro sem igral toliko let,'' je nadaljeval. ''Še vedno sem pri vrhu in še vedno imam priložnosti. Letos sem osvojil Gran Slam in kmalu bom imel novo možnost. Še vedno je ostalo veliko izzivov.''

Federer, ki se je znova prebil na drugo mesto v teniški karavani, se kljub porazu v finalu Toronta, ne prepušča malodušju: ''Zame je važno, da sem zadovoljen s prikazanim in z igro v Torontu sem zelo zadovoljen. Sedaj bomo igrali osem mesecev na trši podlagi, zato je uspešen začetek 'trde' sezone zelo pomemben,'' je zaključil Federer, ki očitno še ni rekel zadnje besede.

Ne spreglejte