Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2016,
18.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

Pariz tenis Roger Federer

Četrtek, 26. 5. 2016, 18.39

6 let, 7 mesecev

Federer s pomočjo Arnolda Schwarzeneggerja napovedal vrnitev (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Roger Federer

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, je moral tik pred OP Francije odpovedati udeležbo, kar je razočaralo marsikaterega ljubitelja tenisa. Švicar pravi, da okreva hitreje, kot je pričakoval, to pa je sporočil na posebej zanimiv način.

Roger Federer v letošnji sezoni nima sreče s poškodbami. Švicar je letos odigral le tri turnirje, na drugih pa je moral zaradi poškodb odpovedati svoj nastop. Isti scenarij se je odvil tudi za pariški turnir, ko je moral prvič po 17 letih odpovedati igranje na turnirju za grand slam. Federer upa in verjame, da bo za travnato sezono že pripravljen. Federer je znan tudi kot velik ljubitelj nogometa in strasten navijač nogometnega kluba Basel, ki je letos osvojil švicarsko prvenstvo. Federer je imel čast, da je nogometašem Basla predal veliki pokal.

"Vrnil se bom"

Po njegovih besedah okreva hitreje, kot je pričakoval. "Hrbet je bolje, kot sem pričakoval. Dobro napredujem," je za švicarsko televizijo povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev z grand slam.

Svojo skorajšnjo vrnitev pa je Federer sporočil s pomočjo znanega filmskega igralca iz Avstrije Arnolda Schwarzeneggerja, ki je bil med drugim tudi guverner Kalifornije. "Razočaran sem, ker sem moral izpustiti Pariz. Tam sem od leta 1998 vsako leto igral," je na Twitter zapisal Federer.

V Parizu ga pogreša tudi njegov dober prijatelj

Švicarske barve v Parizu brani Stan Wawrinka, ki se mu je že uspelo prebiti v tretji krog turnirja. Wawrinka letos brani lanski naslov, potem ko je v finalu nekoliko presenetljivo premagal favorita Novaka Đokovića.

"Zagotovo je za vsakega igralca čuden občutek, potem ko je Roger pred turnirjem odpovedal nastop. V preteklosti je včasih turnir pred mano končal, ampak odpoved pred turnirjem … Zagotovo ni lahko. To je nekaj povsem drugega. Nekaj malega sva govorila in bil je vesel po mojem prvem nastopu. Upam, da se bo do travnate sezone pozdravil in da mogoče naredi kaj velikega," je povedal Wawrinka.

Ne spreglejte