Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
22. 6. 2015,
15.18

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer Halle Wimbledon

Ponedeljek, 22. 6. 2015, 15.18

4 leta, 10 mesecev

Federer: Kaj moram narediti, da bom prvi igralec sveta?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Roger Federer je zadnji konec tedna še osmič v karieri zmagal na močnem turnirju v Halleju. Švicar je po turnirju razkril, kaj je ključ do uspeha na travnati podlagi.

Roger Federer je očitno v pravi formi pred najpomembnejšim turnirjem na travi. Kralj trave je konec tedna v Halleju še osmič zmagal, skupno pa je bila to njegova 68. lovorika na turnirjih ATP. Osmo zmago bo letos lovil tudi na sveti travi v Londonu. Roger je po porazu v četrtfinalu na OP Francije priznal, da se že veseli turnirja v Wimbledonu. Drugi igralec sveta že od leta 2012 ni osvojil turnirja za grand slam. "Sušo" pa bi lahko prekinil konec junija, ko se začne eden najprestižnejših turnirjev na turneji.

Stvari se lahko hitro spremenijo

Federer je tokrat v finalu po dveh nizih premagal italijanskega predstavnika Andreasa Seppija. "Prvič se je zgodilo, da sem na enem turnirju zmagal osemkrat. In to ravno v Halleju, ki je eden mojih najljubših turnirjev. Ta finale je bil nekaj izjemnega. V najpomembnejših trenutkih sem serviral najbolje. Zmagati pred Wimbledonom je zmeraj nekaj posebnega," je povedal 33-letni Baselčan, ki je razkril, kaj je ključ do uspešnih igre na travi. "Na travi je pomembno, da v pravem trenutku odigraš najbolje. Ta teden je bil zelo dober. Mislim, da na zadnjih štirih dvobojih nisem niti enkrat izgubil igre na svoj servis."

17-kratnemu zmagovalcu na turnirjih za grand slam je povsem jasno, kaj mora narediti, če hoče postati prvi igralec sveta. "To je čisto preprosto. Naš sistem točkovanja je tak, da na turnirjih za grand slam dobiš največ točk. Če zmagaš na turnirju za grand slam, dobiš največ točk in le tako lahko ostaneš na vrhu. Trenutno ne razmišljam o prvem mestu, saj sem še precej daleč od tega cilja. Stvari se lahko hitro spremenijo, saj v drugem delu sezone branim veliko točk. Kakorkoli že, če zmagaš na turnirju za grand slam, si bližje, če ne zmagaš, se lahko hitro oddaljiš od prvega mesta. Moj glavni cilj je, da sem osredotočen le na en turnir. Ne želim gledati predaleč naprej," je še povedal eden najboljših igralcev vseh časov.

Ne spreglejte