Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2008,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2008, 12.48

8 let

Federer in Nadal še brez naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Da je teniška sezona 2008 res nenavadna, priča dejstvo, da sta prva igralca sveta Švicar Roger Federer in Španec Rafael Nadal še vedno brez posamične zmage s turnirjev serije ATP.

S turnirjem serije masters v Miamiju, na katerem je v nedeljo slavil Rus Nikolaj Davidenko, se je končala prva četrtina teniške sezone. Najboljše prihodnji konec tedna čakajo četrtfinalni obračuni v najmočnejšem ekipnem teniškem tekmovanju, Davisovem pokalu, že teden dni kasneje pa bodo na sporedu prvi turnirji, ki se bodo odvijali na peščeni podlagi.

Prvič po letu 1999

Potem ko sta Federer in Nadal v zadnjih letih povsem prevladovala v teniškem svetu, je sezona 2008 prinesla senzacionalne spremembe. Najboljša igralca sveta sta namreč še vedno brez zmage na turnirjih serije ATP. "Moj začetek še zdaleč ni slab. Igram dobro, osvojil sem več ATP točk kot minulo leto, poleg tega pa so za nami vsega trije meseci sezone. Zaenkrat sem izpolnil svoj cilj," je po prvi četrtini sezone ni razočaran španski zvezdnik Rafael Nadal.

Povsem drugače pa je razpoložen prvi igralec sveta Roger Federer: "Razočaran sem, da v letošnjem letu ne vidim svojega imena med finalisti. Težko je, saj vem, da sem izgubil kar nekaj dvobojev, potem ko sem imel niti igre v svojih rokah." Federer je v letošnjem letu nastopil na štirih turnirjih, njegov izkupiček pa sta dve uvrstitvi v polfinale, ena v četrtfinale, enkrat pa je izpadel v prvem krogu. Serija štirih zaporednih "neuvrstitev" v finale je nekaj, kar se mu je nazadnje pripetilo leta 2003.

Prvič po letu 1999 pa se je zgodilo, da nihče izmed prvih dveh igralcev sveta po prvi četrtini leta ni osvojil teniškega turnirja. Takrat sta imela tako neslaven začetek sezone Američan Pete Sampras in Španec Carlos Moya.

Ne spreglejte