Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2013,
20.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roland Garros Marija Šarapova Serena Williams

Nedelja, 2. 6. 2013, 20.54

8 let

Ekspresna Serena v finalu proti Šarapovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marija Šarapova je v prvem polfinalu premagala Belorusinjo Viktorijo Azarenko in se uvrstila v finale, v katerem ji bo nasproti stala Serena Williams, ki je Sari Errani prepustila le eno igro.

Prvi polfinale je pripadel Mariji Šarapovi, ki je z 2:1 v nizih skočila čez belorusko oviro. V dosedanjih medsebojnih obračunih je Azarenka zmagala sedemkrat, izgubila pa petkrat. V Parizu se do zdaj še nikoli nista merili, njun prvi obračun pa se je začel po okusu Belorusinje, ki je na servis tekmice dobila prvo igro. "Zbala sem se, da se bo ponovil moj četrtfinalni dvoboj proti Jeleni Janković, ko na začetku nisem našla ritma. A na srečo ni bilo tako," se je spominjala začetka obračuna Šarapova, ki pa je tokrat hitro našla ritem. Dobila je šest zaporednih iger in prišla do vodstva z 1:0. Toda tudi Azarenka je našla odgovor, gladko dobila drugi niz, nato pa je zaradi dežja sledila prekinitev.

"Odmor mi je prišel še kako prav. Lahko sem analizirala, kaj sem v prvem nizu delala dobro in kaj v drugem slabo, odgovore pa sem prenesla na igrišče. Izredno sem zadovoljna, da sem spet v finalu, v katerem pa bom vsekakor morala bolje servirati," je dejala Šarapova, ki je v tretjem nizu vodila že s 5:2, a zapravila pet zaključnih žog ter dovolila, da se je tekmica približala na 4:5. Toda popolnega preobrata vendarle ni dovolila.

Drugi dvoboj dneva sta odigrali Serena Williams in Sara Errani. Prva igralka sveta je v četrtfinalu turnirja pokazala, da je tudi ona ranljiva, potem ko ji je Svetlana Kuznecova prvič na turnirju odvzela niz. Vendar je Američanki pozneje v dvoboju uspelo postaviti stvari na svoje mesto in zmagati. Če želi katerakoli od igralk premagati Sereno, mora prikazati "atomski" tenis in ji onemogočiti njene močne udarce. A to ni uspelo petopostavljeni Italijanki, ki ni imela niti najmanjše možnosti za zmago proti razigrani Američanki. Serena je za zmago potrebovala zgolj 46 minut, v katerih je Erranijevi prepustila le eno igro. Kako velika je bila njena premoč, kaže tudi sarkastično veselje Italijanke, sicer lanske finalistke, ob osvojitvi edine igre. Američanka je odlično servirala, dosegla 40 "winnerjev", na njen servis je tekmica osvojila vsega pet točk.

"Veličastno bo po 11 letih spet igrati v finalu Roland Garrosa. Danes je bil cilj, da ostanem zbrana, da ne delam nepotrebnih napak. Nisem jih naredila veliko, zato tudi takšen rezultat. Proti Mariji pa bo potrebno še kaj več, pripraviti se bom morala drugače," je bila zadovoljna Williamsova, ki lovi svoj 20. veliki turnir, a je v Parizu slavila le enkrat, in sicer leta 2002. S Šarapovo je doslej v medsebojnih tekmah le dvakrat izgubila, zadnjič pred devetimi leti.

Ne spreglejte