SiolNET. Sportal Tenis
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dopinškemu grešniku Čiliću devetmesečna prepoved

1

termometer

Mednarodna teniška zveza ITF je hrvaškega igralca Marina Čilića zaradi aprilskega pozitivnega dopinškega testa suspendirala za devet mesecev.

Vendar pa so pri zvezi ITF za začetek prestajanja kazni določili 1. maj, tako da se bo lahko Hrvat na igrišča vrnil 1. februarja prihodnje leto.

Čilić je bil pozitiven aprila na turnirju ATP v Münchnu, ko so v njegovem telesu našli poživilo nikethamid, ki pomaga pri dihanju. Iz zveze ITF so sporočili, da je "Čilić nevede zaužil prepovedano sredstvo, ko je v lekarni kupil tablete glukoze, pri čemer ni imel namena goljufati in si na nedovoljen način pomagati pri športu".

Štiriindvajsetletnik, leta 2010 deveti igralec na svetovni lestvici, ni zaigral vse od junija, ko je po objavi pozitivnega dopinškega testa predal dvoboj drugega kroga v Wimbledonu.

"Glede na vse, kar je bilo zapisano v medijih, lahko potrdim, da je bil moj vzorec pozitiven. Po zaslišanju 13. septembra se je sodišče ITF odločilo, da me kaznuje z devetmesečnim suspenzom," je v sporočilu za javnost zapisal Čilić in že napovedal pritožbo: "Na odločitev sodišča ITF se bom kmalu pritožil na Mednarodno športno razsodišče Cas v Lozani."

"Tudi zaradi pritožbe za zdaj ne smem komentirati primera v podrobnosti, lahko pa potrdim, da so razlog za pozitiven test tablete glukoze, ki sem jih kupil v lekarni v Franciji. Nisem vedel, da vsebujejo prepovedano sredstvo. Dokler postopki trajajo, žal ne morem dati kakšnih podrobnejših komentarjev. Rad bi poudaril, da nikoli v življenju nisem zavedno ali namerno posegel po prepovedanih sredstvih. Zelo sem proti zlorabi poživil, ki pomagajo do boljših športnih dosežkov," je še zapisal Čilić.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin