Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
17. 9. 2015,
7.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Pete Sampras Rafael Nadal

Četrtek, 17. 9. 2015, 7.46

8 let

Đoković si jih želi še več

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novak Đoković, ki je na OP ZDA osvojil deseti turnir za grand slam, zagotovo še ni rekel zadnje besede. Cilij ostajajo visoki.

Srbski zvezdnik je postal osmi igralec v zgodovini tenisa, ki je osvojil deset ali več turnirjev grand slam. Po zmagah se je izenačil z Američanom Billom Tildenom, po 11 jih imata Rod Laver in Bjorn Borg, z 12 se lahko pohvali Roy Emerson, na drugem mestu sta s 14 lovorikami Pete Sampras in Rafael Nadal. Na vrhu lestvice je že nekaj časa Roger Federer. Švicar jih ima do zdaj v svoji vitrini 17, zadnji turnir pa je osvojil pred tremi leti v Wimbledonu.

Želi si nadaljevati v tem slogu

Novak Đoković, kot se spodobi za številko ena svetovnega tenisa, ima pred seboj še kar nekaj ciljev. "Lagal bi, če bi rekel, da si ne želim premagati igralcev, kot sta Pete Sampras in Rafael Nadal. Seveda moramo vedeti, da je Nadal še vedno aktiven in da lahko tudi on poviša svoje število zmag. Želim si nadaljevati v tem slogu in kar najdlje vztrajati na igriščih. Če bom nadaljeval tako, kot sem do zdaj, imam velike možnosti, da osvojim še nekaj turnirjev za grand slam," je bil odkrit 28-letni Beograjčan.

Če Nole v finalu OP Francije ne bi izgubil proti Stanu Wawrinki, bi se lahko pohvalil s koledarskim grand slamom (v sezoni zmagati na vseh turnirjih za grand slam, op. p.). To je leta 1969 nazadnje uspelo Avstralcu Rodu Laverju. "Čutim, da se vse dogaja z razlogom. Če bi dobil tisti dvoboj, bog ve, ali bi potem zmagal v Wimbledonu. Morda bi se zadovoljil že prej."

Tudi Serena je samo človek

Serena Williams je bila letos le dve zmagi oddaljena od tega, da bi po letu 1988 osvojila koledarski grand slam. V polfinalu ji je načrte prekrižala Italijanka Roberta Vinci. "Bila je pod ogromnim pritiskom, to se je videlo v polfinalu. Tudi ona je samo človek in videli smo, da se lahko tudi njej zgodi, čeprav je ena od največjih športnic v zgodovini," je še povedal Đoković, ki ima na lestvici ATP do konca sezone zagotovljeno prvo mesto.

Ne spreglejte