Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
28. 1. 2016,
16.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković OP Avstralije

Četrtek, 28. 1. 2016, 16.24

8 let

Đoković se ne pusti več sprovocirati

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novak Đoković je po dvoboju z Rogerjem Federerjem priznal, da je glasno občinstvo vplivalo nanj, a ima danes že dovolj izkušenj, da ga to ne vrže iz tira.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je v polfinalu OP Avstralije po štirih nizih pod hladno prho poslal Rogerja Federeja, s tem pa je le še korak oddaljen od svoje šeste lovorike v Melbournu, ki bo za vedno ostal zapisan v njegovem srcu. Srb je namreč leta 2008 tam osvojili svoj prvi turnir za grand slam.

Ne želi se preveč obremenjevati

V prvih dveh nizih smo lahko videli atomski tenis prvega igralca sveta. Zdelo se je, da je Federer na trenutke že na robu obupa. "Mislim, da sem prva dva niza odigral najbolje od vseh najinih dvobojev. S tem ne mislim, da sem v tretjem nizu preveč grešil. Zaslužil si ga je. V nadaljevanju mu nisem dovolil, da bi izsilil peti niz. To bi se zgodilo, če bi mi padla koncentracija," je uvodoma povedal Đoković, ki v Melbournu lovi svojo šesto zmago.

Občinstvo je bilo na strani Federerja. To je med dvobojem začutil tudi Nole, a se zaradi tega ni želel vznemiriti. "Občinstvo je vplivalo, vendar imam s tem že izkušnje. Trudim se, da se s tem ne ubadam preveč. Imam veliko podporo po vsem svetu. Kot sem povedal že pred časom, kadar igram proti Federerju, je to pričakovano. Radi ga imajo, cenijo in spoštujejo ga po vsem svetu. To je po mojem mnenju nekaj povsem običajnega. Ni razloga, da bi se s tem obremenjeval."

"Težko odgovorim na to vprašanje"

Glede na zadnje dvoboje je Novak še vedno tako dominanten kot v pretekli sezoni. Na vprašanje, koliko časa še lahko tako dominira, glede na to, da njegovi največji nasprotniki niso več na tako visoki ravni kot nekoč, je odgovoril: "Težko je reči, kaj bo v prihodnosti. Tenis je danes drugačen kot pred desetimi leti. Nekoč sta Boris Becker in Michael Chang turnirje za grand slam osvajala pri 16, 17 ali 18 letih. Zdaj je težko napovedati, ali imamo igralce, ki jim to lahko uspe. Težko odgovorim na to vprašanje. Dal bom vse od sebe, da bom še naprej igral na tako visoki ravni," je povedal Đoković, ki bo v petek dobil nasprotnika v finalu. To bo zmagovalec dvoboja med Milošem Raonićem in Andyjem Murrayjem.

"Zelo prav mi bo prišel odmor, da se spočijem. Zanimivo bo spremljati drugi polfinale. Lep občutek je biti v finalu in gledati polfinale. Kdorkoli bo zmagal, bom pripravljen na veliki boj," je za konec še povedal varovanec Borisa Beckerja.

Ne spreglejte