Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
7. 6. 2014,
10.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal OP Francije

Sobota, 7. 6. 2014, 10.39

8 let

Đoković: Pripravljen sem na Nadala

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo bodo ljubitelji tenisa prišli na svoj račun, potem ko se bosta v velikem finalu OP Francije udarila večna rivala Rafael Nadal in Novak Đoković.

Tokrat ne bo šlo samo za veliki finale, ampak za nekaj več. Novak Đoković, ki v zadnjem času dominira na igrišču, se bo boril za prvo zmago na OP Francije. Ta je edina, ki mu še manjka v zbirki turnirjev velike četverice. Zaveda se, da ga v nedeljo čaka izjemno težka naloga, vendar je pred dvobojem zelo optimističen.

"V preteklosti sem z Rafo že igral izjemno dolge in težke dvoboje. Zadnji dvoboj, na katerem sem ga premagal, mi daje veliko samozavesti in verjamem, da ga lahko znova premagam. Na turnirju v Rimu sem igral na zelo visoki ravni, kar je zame zelo pomembno. Zdaj sva tu, v Parizu, igrala bova na tri dobljene nize in na igrišču, ki je Nadalu najljubše," je po polfinalnem dvoboju razlagal Đoković, ki ga izvrstna igra njegovega nasprotnika v polfinalu ne preseneča.

"Vsi vemo, da na turnirju igra vedno bolje in proti koncu pokaže svoj najboljši tenis, zato me ne preseneča, na kakšen način je v polfinalu premagal Andyja Murrayja. Vsi vemo, kaj zmore Nadal na igrišču, vendar sem pripravljen na njegovo igro. Vsekakor bo v dvoboju favorit on, vendar me zadnji najini dvoboji navdajajo z optimizmom. Imam svoje možnosti in na ta dvoboj se bom zelo dobro pripravil," je še povedal Nole, ki je v polfinalu brez večjih težav odpravil Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Rafael Nadal: Đoković bo pod pritiskom

V nasprotju z Novakom Španec v Parizu lovi že neverjetno deveto zmago, jutrišnja bi bila peta zaporedna. Tokrat mu bo skušal to preprečiti srbski teniški igralec. "To, da bom igral z Novakom v finalu, ni nič novega. Zagotovo je zelo motiviran, saj si želi prve zmage tukaj, vendar pa bo imel tudi veliko breme na sebi. Zame bo vse enako," je sprva povedal 28-leni Španec, ki se ne obremenjuje s svojo statistiko. "Zame je najpomembneje, da osvojim turnir, da bi bilo to petič zapored, ni toliko pomembno."

Na letošnjem OP Francije jo je vreme kar nekajkrat zagodlo igralcem, saj so bile temperature precej nizke za ta letni čas. V nedeljo bo slika popolnoma drugačna, oba finalista čaka sončno in toplo vreme. Vsekakor to bolj ustreza Nadalu. "V nedeljo bo sončno, kar je bolje zame. Rad igram v takšnih razmerah, ko je ozračje bolj toplo. Novak bo prišel na dvoboj bolj samozavesten kot jaz, saj je na zadnjem dvoboju na peščeni podlagi zmagal prav on," je pred zadnjim dvobojem še povedal Španec.

Ne spreglejte