Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 5. 2012,
14.13

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Blaž Kavčič

Torek, 29. 5. 2012, 14.13

8 let, 1 mesec

Đoković o Kavčiču: Nikoli se ne preda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sredo čaka Blaža Kavčiča ena najtežjih, a tudi najlepših preizkušenj v teniški karieri. V družbi številnih kamer se bo pomeril s prvim nosilcem Novakom Đokovićem. Kaj je Srb povedal o Kavčiču?

Srbski teniški as naskakuje v Parizu veličasten podvig, saj bi z naslovom na OP Francije niz zmag na turnirjih za grand slam podaljšal na štiri. Lani mu je na francoskem pesku v polfinalu prekrižal načrte Roger Federer, s katerim bi se lahko v predzadnjem dejanju turnirja srečal tudi letos, v drugem krogu pa bo moral ''Nole'', če bo želel izpolniti cilj, preskočiti slovensko oviro. Na drugi strani igrišča bo stal sovrstnik Blaž Kavčič, s katerim ga deli kar nekaj izkušenj.

''Blaža poznam zelo dobro. Skupaj z njim sem nabiral izkušnje na turnirjih do 14 in 16 let in odraščal v teniškem svetu, zato mi bo v veliko veselje, da se bova ponovno pomerila,'' je Novak Đoković, strah in trepet teniške karavane na svetu, pohvali najboljšega slovenskega teniškega igralca, ki na svetovni jakostni lestvici za njim zaostaja 98 mest. Ko sta prestopila prag profesionalnega tenisa in začela odkrivati svet najmočnejših turnirjev, sta loparja prekrižala enkrat. Lani sta se pomerila v četrtfinalu ATP turnirja v Beogradu, Đoković pa je doma zlahka upravičil vlogo favorita in Kavčiču oddal le pet iger. Pred leti pa je bilo razmerje moči bolj enakovredno. Prvi lopar sveta se še spominja bolečega poraza v Italiji, čeprav je od njega minilo že več kot deset let. ''Spominjam se, da sva igrala zelo dolg dvoboj, najverjetneje naš prvi. Bilo je v Genovi, na turnirju za igralce do 14 let. Izgubil sem, v tretjem nizu je bilo 5:7. Ko se takole kasneje srečujeva z Blažom, se rada spominjava časov, ko sva igrala na takšnih turnirjih. Vesel sem, da se je kot še eden predstavnik 'naše generacije' prebil v svetovni vrh. Je velik borec in to je njegova prednost. Nikoli se ne preda, kar je na peščeni podlagi zelo pomembno. Na tej podlagi je izjemno nevaren. Premagal je Hewitta, ki je bil nekoč številka 1 na svetu,'' je v pogovoru za beograjski Žurnal poudaril teniški velemojster, ki je v prvem krogu v treh nizih odpravil Italijana Potita Staraceja. Če je v prvem nizu zmagovalca odločala podaljšana igra, je v nadaljevanju prikazal bistveno boljšo predstavo in z lahkoto prisilil 97. igralca sveta k predaji. Slednji ni dočakal niti ene priložnosti za odvzem servisa. Bo Kavčič v dvoboju z dva in pol meseca mlajšim favoritom uspešnejši?

Ne spreglejte