Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
16. 4. 2012,
19.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Novak Đoković Rafael Nadal Andy Murray Roland Garros

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 4. 2012, 19.38

8 let, 3 mesece

Đoković: Nadal je kralj peščenih igrišč

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Novak Đoković peščeni del sezone začenja s ciljem, da končno osvoji Roland Garros, a: "Nadal je kralj peščenih igrišč." Opozarja še na Andyja Murrayja: "Na pesku se je zelo izboljšal."

Novak Đoković je lani osvojil tri grand slame – OP Avstralije, Wimbledon in OP ZDA. Manjka mu le še "Nadalov" Roland Garros. Srb je Španca premagal na zadnjih sedmih medsebojnih dvobojih. Med njimi sta lanska edina poraza Rafaela Nadala na peščenih igriščih – v Madridu in Rimu. Na OP Francije pa je v zadnjih sedmih letih uspel Nadalu lovoriko izmakniti le Roger Federer (leta 2009).

"Nadal je na pesku največji izziv. On je kralj peščenih igrišč, najboljši igralec, ki je kdajkoli igral na tej podlagi. Dejstvo je, da Nadal svoj najboljši tenis igra v Monte Carlu in Parizu," o sedemkratnem zmagovalcu Monte Carla pove Novak Đoković.

Srbski tenisač letos ni tako zanesljiv kot lani. V kneževini mu morda spodleti že pred finalom, saj ga čaka nekaj težkih dvobojev: v četrtfinalu bržkone David Ferrer, v polfinalu pa bi se lahko srečal z Andyjem Murrayjem. Slednji je lani igral polfinale Monaka, Rima in OP Francije. "V Rimu sva odigrala neverjeten dvoboj. Mislim, da se je na pesku zelo izboljšal. Žogico večkrat zavrti, vedno pa ima odličen servis," priljubljeni "Nole" opozarja še na Murrayja, ki ga je lani v Rimu mučil vse do podaljšane igre tretjega niza.

Nadal bi v teoriji moral imeti lažje delo do finala Monte Carla, saj gre pričakovati njegov četrtfinalni obračun z Nicolasom Almagrom in polfinalni z Jo-Wilfriedom Tsongajem.

Ne spreglejte