Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
9.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal Andy Murray Novak Đoković

Petek, 1. 7. 2011, 9.50

8 let

Đoković in Nadal za prestol v Wimbledonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Finalista letošnjega teniškega turnirja v Wimbledonu sta Novak Đoković, ki je v polfinalu s 3:1 v nizih odpravil Francoza Tsongaja, Rafael Nadal pa je s 3:1 v nizih izločil Andyja Murrayja.

Đoković je tako v polfinalu tretjega grand slama sezone ustavil pohod izjemnega Fracoza Jo-Wilfrieda Tsongaja, ki je v četrtfinalu izločil Rogerja Federerja. Uvrstitev v finale je za srbskega igralca še toliko slajša, saj bo z njo v ponedeljek prevzel prvo mesto na moški teniški lestvici. Ko je Đoković unovčil meč-žogico, je padel na hrbet, obležal, nato pa pokleknil in poljubil "sveto travo". "Težko je izraziti svoje občutke v tako kratkem času, ampak upam, da bom imel pozneje več časa za proslavljanje. Za ta trenutek sem namreč garal vse svoje življenje. O tem sem sanjal, vse odkar sem pri štirih letih začel igrati tenis. Da bom lahko zaigral v finalu Wimbledona, je po mojem najboljši možen občutek. Dosegel sem življenjski cilj," je bil po zmagi vzhičen srbski igralec in dodal: "V nedeljskem finalu bom skušal le čim bolj uživati. Sploh ne morem opisati z besedami, kako se počutim," je razkril priljubljeni Nole.

"Danes bi lahko premagal katerega koli drugega igralca razen Đokovića. Res je igral fantastično. Povsod ga je bilo dosti. Njegovi 'returni' so neverjetni in tako je težko igrati. Ta čas je gotovo najboljši," pa je tekmeca po dvoboju pohvalil Tsonga, ki se je odlično upiral in poskrbel, da je bil polfinale napet in zanimiv.

V drugem polfinalu sta moči merila Španec Rafael Nadal in Britanec Andy Murray. Nadal in Murray sta se v Wimbledonu spopadala že tretjič. Španec je s tokratno zmago dobil vse tri dosedanje dvoboje. Boljši je namreč bil še v četrtfinalu leta 2008 kot v polfinalu leta 2010. "Zavedam se, da bo v nedeljo zelo težko, saj me je Đoković premagal v zadnjih štirih obračunih. Poleg tega je letos izgubil le en dvoboj. A kot vedno, bom dal vse od sebe, da ga premagam," je dejal Nadal, ki si je še petič priigral finale v All England Clubu.

Ne spreglejte