Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 17.52

8 let

Đoković: Igram enako dobro kot pred 12 meseci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav Novak Đoković letos ne dominira kot lani, je prepričan, da igra enako dobro. "Konkurenca je vse močnejša. Vsi najboljši igrajo na vseh pomembnejših turnirjih. Zato je toliko težje zmagati."

Srbski tenisač Novak Đoković je v finalu mastersa v Miamiju brez večjih težav odpravil Škota Andyja Murrayja. Za 6:1 in 7:6 je moral le igrati potrpežljivo in izkoriščati napake nasprotnika, ki jih zlasti v prvem nizu ni manjkalo. Z le enim izgubljenim nizom na dvotedenskem turnirju je dokazal, da je tudi v sezoni 2012 odličen, pa čeprav ni v igri, da ponovi lanski 41 dvobojev dolg niz zmag.

"Sem številka 1. Za mano je najboljša sezona v karieri. Sem na vrhuncu svoje forme. Igram svoj najboljši tenis," je 24-letni Novak Đoković razlagal po turnirju v Miamiju ali točneje Key Biscaynu. "Konkurenca je vse močnejša. Dandanes se vsi obnašajo zelo profesionalno. Vsi najboljši igrajo na vseh najpomembnejših turnirjih. Pet, 10 let nazaj temu ni bilo tako. Zato je danes še toliko težje zmagati turnir. A sem pripravljen."

Lani je Srb prvi poraz utrpel šele v polfinalu OP Francije. "Sezona je bila neverjetna, še posebej prvih pet, šest mesecev. Vsaka sezona je drugačna. Letos sem osvojil 'grand slam', zdaj Miami, igral sem nekaj v polfinalov. Mislim pa, da igram enako dobro kot pred 12 meseci." Osvojil je že skoraj vse, a želja po zmagah ni zato nič manjša. Je večja, kot biti številka 1 jakostne lestvice. "Borim se za vsak naslov. Ne razmišljam, koliko točk lahko izgubim na posameznem turnirju. Zame je vsak turnir enako pomemben."

Teniška karava se zdaj seli na peščena igrišča. Vrhunec bo OP Francije na igriščih Roland Garros. To je še edini "grand slam", ki ga priljubljeni "Nole" nima v svoji zbirki. "Ker vem, da sem imel lani dobro sezono na peščenih igriščih in tudi nekaj večjih zmag, sem pred tokratnim OP Francije toliko bolj prepričan vase." Drugi letošnji "grand slam" se začne 22. maja.

Ne spreglejte