Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
8.08

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Natisni članek

teniški globus Miami Aljaž Bedene Tamara Zidanšek Dalila Jakupović

Petek, 22. 3. 2019, 8.08

5 let

Teniški globus, 21. marec

Slab dan za slovenske teniške igralce v Miamiju, 37-letni Španec se ne predaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Dalila Jakupović | Dalila Jakupović je izgubila proti Venus Williams. | Foto Gulliver/Getty Images

Dalila Jakupović je izgubila proti Venus Williams.

Foto: Gulliver/Getty Images

Najboljši teniški igralci nimajo počitka, potem ko se je v Miamiju začel nov prestižni turnir. Tokrat smo imeli v posamični konkurenci tri slovenske predstavnike. Dalila Jakupović je morala priznati premoč Venus Williams, ki je slavila z 2:0 v nizih (7:5, 6:3), prav tako sta se od turnirja že poslovila Aljaž Bedene in Tamara Zidanšek.

Prva je na igrišče stopila Dalila Jakupović, ki je morala po uri in 20 minutah priznati premoč izjemno zanimivi nasprotnici, sicer sedemkratni zmagovalki turnirjev za grand slam. Nasproti ji je stala Američanka Venus Williams, ki je že trikrat zmagala na tem turnirju, lani pa se prebila do četrtfinala. Za igralki je bil to prvi medsebojni dvoboj.

V ženski konkurenci je igrala tudi Tamara Zidanšek, trenutno najboljša slovenska teniška igralka. Zidanškova je igrala proti Monici Niculescu, s katero do zdaj še nista igrali. Romunka je bila na igrišču veliko boljša nasprotnica, saj je naši igralki prepustila vsega tri igre. Dvoboj se je končal z izidom 6:1, 6:2.

Aljaž Bedene | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

V slovo pomahal tudi Aljaž Bedene

V moški konkurenci je slovenske barve branil Aljaž Bedene. Ljubljančan je v prvem krogu igral proti Francozu Adrianu Mannarinu, trenutno 55. igralcu sveta. Dvoboj se je končal po treh nizih, boljši pa je bil Mannarino (4:6, 6:4, 6:2). Za Aljaža je bil to že sedmi nastop v Miamiju, najdlje pa se je prebil leta 2014, ko je igral v 3. krogu. Bedene in Mannarino sta do zdaj odigrala tri medsebojne dvoboje. Njun izid v zmagah je 2:1 za Francoza. To je bil njun prvi dvoboj na trdi podlagi.

David Ferrer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

David Ferrer se ne predaja

Na teniških igriščih še vedno navdušuje španski veteran David Ferrer, ki se po letošnji sezoni poslavlja od profesionalnega tenisa. Ferrer je bil vedno znan kot velik borec in nič drugače ni bilo niti v Miamiju, kjer je premagal Američana Sama Querreyja (6:3, 6:2).

"Zelo uživam v Miamiju. Tukaj je veliko ljudi, ki me podpirajo že vsa ta leta. Lepo je igrati na novem stadionu in res sem vesel, da sem igral dobro. Želim uresničiti svoj cilj, in sicer da sem konkurenčen," je po zmagi povedal 37-letni Španec.

Slovenskih nastopov onstran velike luže s tem še ni konec. V konkurenci dvojic na turnirju WTA v Miamiju bodo zaigrale tri Slovenke, in sicer Andreja Klepač v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, Jakupovićeva v paru z Rusinjo Irino Hromačevo in Katarina Srebotnik v paru z Američanko Raquel Atawo.

Dalila Jakupović
Sportal Jakupovičeva uspešna v kvalifikacijah Miamija, Hercogova ne

ATP

 

WTA 

Ne spreglejte