Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2012,
12.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Wimbledon Grega Žemlja Andy Murray

Četrtek, 28. 6. 2012, 12.04

8 let

Čeh Rosol poslal Nadala domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Grega Žemlja je v drugem krogu teniškega turnirja v Wimbledonu izgubil proti Špancu Fernandu Verdascu. Britance je razveselil Andy Murray, Špance pa razočaral Rafael Nadal.

Za dvoboj med Grego Žemljo in Fernandom Verdascom je bilo predvideno, da bo odigran v sredo, a je bil zaradi dežja prestavljen na dan pozneje. V četrtek se je vreme izboljšalo, a obračun se je vseeno začel z zamudo, saj je prišel Španec prepozno na igrišče. Kljub temu se je 17. nosilec turnirja izkazal za prehud zalogaj za edinega preostalega slovenskega predstavnika na "sveti travi". V prvih dveh nizih je odločal "tie-breake", obakrat pa se je veselil Verdasco, v tretjem nizu je Kranjčan vrnil udarec in slavil s 6:3, v četrtem pa mu je zmanjkalo moči in zbranosti in napredovanja v tretji krog se je veselil Španec. Tam se bo pomeril z Belgijcem Xavierjem Malissejem, ki je izločil 13. nosilca, Francoza Gillesa Simona.

Na osrednjem igrišču je drugi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, klonil proti Čehu Lukašu Rosolu, "Rafa" je najprej zaostajal že z 1:2 v nizih, a nato izenačil in izsilil peti niz, v tem pa je bil Čeh spet boljši in poskrbel za prvo večjo senzacijo turnirja. Domači ljubljenec Andy Murray, četrti igralec sveta, je v štirih nizih ugnal hrvaškega velikana Iva Karlovića. Murray je tako dobil vse štiri dosedanje dvoboje s Karlovićem.

Uspešen je bil tudi petopostavljeni Jo-Wilfried Tsonga. Francoz je slabo odprl obračun proti Guillermu Garcii-Lopezu, po uvodnem izgubljenem nizu s 6:7 (3) pa je v nadaljevanju vendarle prevladal na igrišču in naslednje tri nize dobil s 6:4, 6:1 in 6:3. Uspešnejši je bil Lopezov rojak David Ferrer, sedmi nosilec je v treh nizih opravil s Francozom Kennyjem de Schepperjem s 7:6 (1), 6:2 in 6:4. V tretji krog se je prebil tudi zmagovalec odprtega prvenstva ZDA iz leta 2009, Argentincu Juanu Martinu del Potru ni bil kos Japonec Go Soeda. Južnoameričan je zmagal s 6:2, 6:3, 1:6, 6:4, desetopostavljeni Američan Mardy Fish pa je po hudem boju premagal Britanca Jamesa Warda s 6:3, 5:7, 6:4, 6:7 (3) in 6:3.

Ne spreglejte