Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
8. 1. 2016,
18.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Garbine Muguruza OP Avstralije WTA

Petek, 8. 1. 2016, 18.18

7 let, 12 mesecev

Brez dlake na jeziku: Prijateljstvo med igralkami? Sovražimo se!

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tretja igralka sveta Garbine Muguruza je pred kratkim dala izredno zanimiv intervju za El Pais, kjer je razkrila, da med teniškimi igralkami ni nobenega prijateljstva. Še huje, sovražijo se.

Garbine Muguruza pri svojih 22 letih velja za vzhajajočo zvezdo teniškega sveta. Španka se je z lanskimi rezultati prebila v sam teniški vrh in celo igrala v finalu Wimbledonu, kjer je po porazu proti Sereni Williams finale končala v solzah. V zadnjem intervjuju se je Garbine izkazala za sogovornico brez dlake na jeziku.

"Če kdo trdi drugače, laže."

"V letu 2015 sem imela pozitivne in negativne trenutke. Turnir v Wimbledonu je bila pozitivna stvar. Zjutraj se zbudiš in si rečeš: 'Vse življenje sem trenirala za ta trenutek in igram proti nasprotnici, ki sem jo občudovala vse življenje. To je privilegij. Koliko ljudem to uspe,'" je povedala mlada Španka, ki v finalu Wimbledona na Sereno Williams ni gledala kot na svojo vzornico. "Absolutno ne. Zadnja stvar v tistem trenutku je, da želiš izgubiti. Ona ni več vzornica, ampak nasprotnica."

Teniško življenje pa ni tako lepo, kot je morda videti od zunaj. Sama pravi, da živi svoje sanje, vendar: "Ljudje mojih let nimajo odgovornosti in verjamejo, da je moje življenje kot v filmu. Dekleta v tenisu so težko prijateljice. Smo zelo tekmovalne, veliko smo na poti in naslednji dan lahko igramo s katerokoli ... Med fanti je drugače, vendar dekleta ... Sovražimo se. Dobesedno. Če kdo trdi drugače, laže," je bila jasna Muguruza in nadaljevala: "Ena drugo premerimo od glave do pete: 'Jaz imam lepše nohte (smeh).' To je treba povedati. Pri fantih je povsem drugače, saj imajo veliko bolj prijateljski odnos. Ko se udeležim dogodkov pred turnirjem, se z nobenim ne pogovarjam."

Ne pozablja na svoje korenine

Tretja igralka sveta se je rodila v Venezueli. Pozneje se je preselila v Španijo, kjer je prevzela špansko državljanstvo, a kljub temu ne pozabi na svoje korenine. "Zelo vesela sem podpore iz Venezuele. Nočem pozabiti, kaj vse je naredila moja družina, da sem prišla do te točke v tenisu. Moje zmage so namenjene obema državama," je povedala 22-letna igralka, ki priznava, da je tudi zelo občutljiva oseba.

"Hej, to je vedno huje, zato se raje ustavi"

Njena sezona se ni začela najbolje, saj je morala na uvodnem turnirju v Brisbanu zaradi poškodbe levega stopala predati dvoboj Varvari Lepčenko. A, kot kaže, ne gre za nič resnejšega, saj naj njen nastop na OP Avstralije ne bi bil pod vprašajem. "Pri izidu 3:3 sem začutila bolečino. Mislila sem, da gre za bolečino, ki se včasih pojavi, ko začneš igrati na turnirjih in je veliko teka. Mislila sem, da bom lahko igrala z bolečino, vendar sem prišla do točke, ko sem si rekla: 'Hej, to je vedno huje, zato se raje ustavi.' Upam, da mine v nekaj dneh," je še povedala Muguruza, ki se je z isto poškodbo ubadala tudi v lanski sezoni in v letošnjem pripravljalnem obdobju.

Ne spreglejte