Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2008,
19.18

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 7. 2. 2008, 19.18

8 let, 4 mesece

Bolezen prisilila Djokovića k predaji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Srbski teniški reprezentanci ni uspel preobrat v Moskvi. Rusi so se po nesrečni predaji Djokovića pridružili v četrtfinalu Češki, Argentini, Franciji, Španiji, ZDA, Nemčiji in Švedski.

Davisov pokal je konec tedna vstopil v tekmovalno leto 2008. Teniški velemojstri se borijo za barve domovine na osmih prizoriščih. Branilci naslova - Američani - so si na gostovanju na Dunaju izborili nastop v četrtfinalu. Američani so doslej osvojili Davisov pokal 32-krat, v vsh treh medsebojnih dvobojih pa so vselej odpravili Avstrijce (še leta 1990 in 2004). Slednji bodo še naprej iskali pot do zmage v prvi svetovni skupini, ki je niso dočakali že ''nesrečnih'' 13 let.

Ruse so v Moskvi ''reševale'' zdravstvene težave v vrstah gostov iz Srbije. V petek ni mogel pomagati novopečenim članom ''elite'' zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije Novak Djoković, kar so gostitelji pretopili v dragoceno vodstvo. Ko se je ''Nole'' vrnil in pomagal srbskemu paru do prve točke, se je že pričel slutiti začetek zgodbe o preobratu. V nedeljo je tretji igralec sveta zanesljivo dobil uvodna niza proti prvi ruski violini Nikolaju Davidenku (slednji je izkoristil le 4 od 19 priložnosti za odvzem začetnega udarca), nato pa je mladega srbskega asa pustila na cedilu utrujenost, ki je bila še kako povezana s petkovo boleznijo. Po izgubljenem tretjem nizu je bil prisiljen predati dvoboj, s tem pa je bilo tudi konec srbskih upov o zveneči zmagi v Rusiji.

Napredovanje v četrtfinale so si tako priborili Čehi, Argentinci, Španci in Francozi, kot zadnji pa še Nemci in Švedi. Slednji so strli odpor Izraelcev šele v zadnjem, petem srečanju. Junak v vrstah ''rumeno-modrih'' je bil ''veteran'' Jonas Björkman.

Ne spreglejte