Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2008,
19.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 7. 2. 2008, 19.18

8 let

Bolezen prisilila Djokovića k predaji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Srbski teniški reprezentanci ni uspel preobrat v Moskvi. Rusi so se po nesrečni predaji Djokovića pridružili v četrtfinalu Češki, Argentini, Franciji, Španiji, ZDA, Nemčiji in Švedski.

Davisov pokal je konec tedna vstopil v tekmovalno leto 2008. Teniški velemojstri se borijo za barve domovine na osmih prizoriščih. Branilci naslova - Američani - so si na gostovanju na Dunaju izborili nastop v četrtfinalu. Američani so doslej osvojili Davisov pokal 32-krat, v vsh treh medsebojnih dvobojih pa so vselej odpravili Avstrijce (še leta 1990 in 2004). Slednji bodo še naprej iskali pot do zmage v prvi svetovni skupini, ki je niso dočakali že ''nesrečnih'' 13 let.

Ruse so v Moskvi ''reševale'' zdravstvene težave v vrstah gostov iz Srbije. V petek ni mogel pomagati novopečenim članom ''elite'' zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije Novak Djoković, kar so gostitelji pretopili v dragoceno vodstvo. Ko se je ''Nole'' vrnil in pomagal srbskemu paru do prve točke, se je že pričel slutiti začetek zgodbe o preobratu. V nedeljo je tretji igralec sveta zanesljivo dobil uvodna niza proti prvi ruski violini Nikolaju Davidenku (slednji je izkoristil le 4 od 19 priložnosti za odvzem začetnega udarca), nato pa je mladega srbskega asa pustila na cedilu utrujenost, ki je bila še kako povezana s petkovo boleznijo. Po izgubljenem tretjem nizu je bil prisiljen predati dvoboj, s tem pa je bilo tudi konec srbskih upov o zveneči zmagi v Rusiji.

Napredovanje v četrtfinale so si tako priborili Čehi, Argentinci, Španci in Francozi, kot zadnji pa še Nemci in Švedi. Slednji so strli odpor Izraelcev šele v zadnjem, petem srečanju. Junak v vrstah ''rumeno-modrih'' je bil ''veteran'' Jonas Björkman.

Ne spreglejte