Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 1. 2018,
12.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Roger Federer Chung Hyeon Tomas Berdych OP Avstralije

Sreda, 24. 1. 2018, 12.00

6 let, 3 mesece

OP Avstralije, 10. dan (ATP)

Federer se je sprehodil do polfinala, Korejec piše zgodovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Deseti dan OP Avstralije bosta na sporedu še zadnja dva dvoboja moškega četrtfinala. Četrtfinalni dvoboj sta že odigrala Hjeon Čung, krvnik Novaka Đokovića, in Sandgren Tennys. Zmage se je veselil 21-letni Korejec. Lanski branilec Roger Federer je brez težav premagal Tomaša Bredycha.

Roger Federer letos do zdaj v Melbournu še ni imel pravega dela, saj do četrtfinala ni oddal niti enega niza. Tokrat je bila njegova žrtev Tomas Berdych, ki je Švicarju nudil odpor le v uvodnem nizu. Zimzeleni Švicar, ki lovi svojo 20. zmago na turnirjih za grand slam, je prvi niz po nekaj uvodnih težavah dobil po podaljšani igri. V drugem in tretjem nizu pa smo lahko videli enosmerni promet Federerja. Ta je za zmago potreboval le nekaj več kot dve uri, končni izid pa je bil 7:6 (1), 6:3 in 6:4. Baselčan se bo v polfinalu pomeril s senzacijo letošnjega OP Avstralije, Hjeonom Čungom.

Hyeon Chung | Foto:

Že pred tem sta na igrišče stopila Hjeon Čung in Sandgren Tennys. Oba igralca sta prvovrstno presenečenje letošnjega turnirja. Čung je v osmini finala presenetljivo odpravil Novaka Đokoviča, Tennys pa petega nosilca turnirja Dominica Thiema. V nadaljnje tekmovanje se je uvrstil Južnokorejec, ki je Američana odpravil po treh nizih (6:4, 7:5 (5), 6:3).

Čung piše zgodovino

V Južni Koreji vlada prava teniška evforija, potem ko je Čung postal prvi Korejec, ki se je prvi uvrstil v polfinale turnirja za grand slam. Kljub njegovim velikim uspehom nova teniška zvezda ne kaže prav veliko čustev. 

"V zadnji igri mi je marsikaj rojilo po glavi. Če osvojim še eno točko, potem se bo pisala zgodovina v Koreji … Moral sem ostati miren do konca dvoboja. Mislim, da vsi ljudje v Koreji spremljalo OP Avstralije," je po dvoboju povedal Čung, ki je tudi sam presenečen nad svojimi uspehi. "Uvrstil sem se v polfinale. Premagal sem Zvereva, Novaka in ostale igralce. Še nikoli nisem igral v drugem tednu turnirja za grand slam, zato sem res presenečen."

 

Ne spreglejte