Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 1. 2014,
8.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Kavčič Roger Federer Novak Đoković

Petek, 10. 1. 2014, 8.52

8 let

Blaž Kavčič v 2. krogu lahko zaigra proti Federerju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za prvi letošnji turnir za grand slam je bil opravljen žreb. Že v uvodnem krogu je žreb poskrbel za nekaj zanimivih parov. Svoja nasprotnika sta dobila tudi Blaž Kavčič in Aljaž Bedene.

Trenutno najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič, se bo v 1. krogu letošnjega turnirja v Melbournu pomeril s 35-letnim veteranom Radekom Štepanekom, ki trenutno zaseda 45. mesto na svetovni lestvici, Ljubljančan pa je 102. V primeru zmage bo Blaž po vsej verjetnosti v 2. krogu lopar prekrižal s švicarskim asom Rogerjem Federerjem, ki ga v prvem krogu čaka domačin James Duckworth.

Drugi slovenski predstavnik Aljaž Bedene bo v prvem krogu igral proti Philippu Kohlschreiberju, ki je postavljen kot 21. nosilec turnirja. Zagotovo Blaža čaka težko delo, saj je 30-letni Nemec uvrščen na trenutno 22. mesto lestvice ATP. Do zdaj se akterja še nista pomerila na igrišču.

Le korak do uvrstitve na glavni turnir je oddaljen Blaž Rola, ki ga v tretjem krogu kvalifikacij čaka francoski teniški igralec Pierre-Hugues Herbert.

Nadal proti neugodnemu Tomicu

Povratniku na OP Avstralije Rafaelu Nadalu žreb ni bil najbolj naklonjen. Nadal, ki je lani turnir v Melbournu izpustil, se bo v 1. krogu udaril z neugodnim Bernardom Tomicem, ki v letošnji sezoni že kaže dobre teniške predstave. Ravnokar igra na turnirju v Sydneyju, kjer se je uvrstil v finale in bo tam igral z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom. Tomic pa bo zagotovo imel na svoji strani domače občinstvo, za katerega pravi, da ga vsako leto bolj spodbuja.

Bo Novaku Đokoviću uspelo še četrtič zapored?

Svoj četrti zaporedni naslov bo lovil Novak Đoković. Srb, ki je drugi nosilec turnirja, se bo najprej pomeril z Lukašem Lackom. Srb s Slovakom ne bi smel imeti večjih težav. V četrtfinalu je lahko njegov morebitni nasprotnik Stanislas Wawrinka.Tako bi bili lahko priča ponovitvi lanskega epskega četrtfinala, ko je Đoković premagal Švicarja po petih nizih, potem ko se je zadnji niz končal z izidom 12:10.

Škot Andy Murray se vrača po poškodbi hrbta in je postavljen kot četrti nosilec. V uvodnem krogu ga čaka Japonec Go Soeda.

Ne spreglejte