Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 3. 2014,
18.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Kavčič poškodba operacija tenis

Torek, 11. 3. 2014, 18.36

7 let, 12 mesecev

Blaž Kavčič mora na operacijo, a ostaja optimist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Teniški igralec Blaž Kavčič bo moral zaradi ukleščenega živca na operacijo levega stopala, saj bolečina kljub številnim terapijam in drugim ukrepom ni izginila.

Takojšnji pregledi v Dubaju (med drugim tudi magnetna resonanca) so pokazali, da težave povzroča ukleščeni živec, kar so potrdili tudi poznejši dodatni pregledi. Blaž, ki je tako že 18 dni brez tenisa, je primoran sprejeti odločitev, da gre na operacijo, saj druge možnosti več ni: ''Žal, sem ostal brez alternative. Vse, kar smo naredili, ni pomagalo. Dva tedna smo poskušali bolečino omejiti z različnimi osteopatskimi in fizioterapevtskimi terapijami ter injekcijami, pa ni nič pomagalo. Dolgo sem upal, da se lahko operaciji izognem, da bo bolečina izginila, saj je rehabilitacija po operaciji predolga, vendar zdaj žal nimam več izbire.''

"Upanje še vedno ostaja, vsaj v teoriji"

V tem trenutku iščejo najboljšo možnost za operacijo in čimprejšnji termin. Je pa že jasno, da bi zaradi tega Blažu lahko ušli nekateri vrhunci letošnje sezone, saj naj bi rehabilitacija po operaciji trajala kar nekaj tednov. ''Najbolj od vsega mi je seveda žal odločilnega dvoboja za Davis Cup, ki bo že čez dobre tri tedne v Portorožu. Pred nekaj tedni smo dosegli pomembno zmago proti Portugalski in resnično se nam je pokazala zgodovinska priložnost za uvrstitev v play off. Komaj sem čakal, da znova pustim srce na igrišču, saj je nastopanje za reprezentanco vedno nekaj najlepšega, tako da upanje še vedno ostaja, vsaj v teoriji, čeprav v tem trenutku lahko le upam, da bo rehabilitacija čim bolj hitra,'' je še povedal nesrečni Blaž.

Zaradi več tedenske odsotnosti bo sledil neizogiben padec na lestvici ATP, ki pa bo usoden tudi za nastopa na Roland Garrosu in v Wimbledonu, tako bo tako prvič po letu 2009 moral znova v kvalifikacije. ''Najprej sem bil seveda zelo razočaran, ko sem videl, da bom moral biti odsoten dlje časa in kaj vse bom zamudil, vendar pa sem zdaj že sprijaznjen z usodo in bom seveda vsak trenutek vsakega dneva namenil temu, da bo rehabilitacija čim hitrejša in da bom iz tega izšel še močnejši. V življenju je treba biti vztrajen tudi takrat, ko ne gre najboljše,'' pa je sklenil v svojem slogu, optimistično.

Ne spreglejte