Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 8. 2014,
8.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aljaž Bedene tenis

Sobota, 23. 8. 2014, 8.23

8 let

Bedene klonil na zadnji stopnici pred US Opnom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izgubil dvoboj tretjega kroga kvalifikacij na odrtem prvenstvu ZDA v New Yorku.

Aljaž Bedene, 17. nosilec kvalifikacij, je moral s 3:6, 6:4 in 6:3 priznati premoč devetemu nosilcu kvalifikacij Nemcu Petru Gojowczyku. Po zmagi nad Švicarjem Yannom Martijem je Bedene ugnal še Gruzijca Nikoloza Basilašvilija, v zadnjem krogu kvalifikacij pa klonil proti Gojowczyku.

Zadnji turnir za veliki slam v tej sezoni se bo na igriščih Flushing Meadows začel v ponedeljek. V prvem krogu bodo v posamezni konkurenci nastopili trije Slovenci, Polona Hercog pri ženskah ter Blaž Rola in Blaž Kavčič pri moških. Poleg Bedeneta sta se v kvalifikacijah merili še dve Slovenki, a sta obstali že na prvi oviri. Obe sta izpadli že v prvem krogu proti slabše uvrščenima tekmicama na lestvici WTA, Kolarjevo je s 7:5, 6:3 premagala Čehinja Katerina Vankova, Majeričevo pa z 2:6, 6:2, 6:2 Avstralka Daria Gavrilova.

Debitant na US Opnu Rola se bo pomeril z enim od nosilcev, Špancem Fernandom Verdascom, 36. igralcem sveta in 31. nosilcem, Kavčič bo prvi dobljeni dvoboj v New Yorku naskakoval v obračunu z domačinom, 46. igralcem sveta Donaldom Youngom, Hercogovo pa čaka 34. igralka z lestvice WTA Ukrajinka Jelina Svitolina, letošnja zmagovalka turnirja WTA v Bakuju.

Češko-slovaški finale v New Havnu

V finalu teniškega turnirja ATP v Winston-Salemu z nagradnim skladom 600.000 ameriških dolarjev se bosta pomerila Poljak Jerzy Janowicz in Čeh Lukaš Rosol. Rosol je s 7:5, 4:6 in 6:4 premagal Tajvanca Lu Yen-Hsuna, Janowicz je bil s 4:6, 7:5 in 6:4 boljši od Američana Sama Querreyja.

V Finalu v New Havnu pa se bosta pomerili Čehinja Petra Kvitova in Slovakinja Magdalena Rybarikova. Druga nosilka Kvitova je v polfinalu s 6:3 in 6:1 premagala Avstralko Samatho Stosur, Rybarikova pa je bila s 6:2 in 6:4 boljša od Italijanke Camile Giorgi.

Ne spreglejte