Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2012,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boris Becker Andy Murray Novak Đoković

Torek, 6. 11. 2012, 10.16

8 let

Becker: Đoković in Murray sta nova velika tekmeca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Legendarni teniški upokojenec Boris Becker pričakuje, da se lahko med Srbom Novakom Đokovićem in Škotom Andyjem Murrayjem nadejamo novega velikega rivalstva v svetu tenisa.

Rivalstvo, ki se je med vrstnikoma začelo pri njunih trinajstih, bo v naslednjih letih dominiralo v moškem tenisu, meni Nemec Boris Becker, šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam. ''Rivalstvo Rogerja Federerja in Rafaela Nadala je bilo eno najboljših v zgodovini tenisa, Murray in Đoković pa sta lahko naslednja,'' dodaja Becker, ki pravi, da je težko napovedati, kdo bosta finalista turnirja najboljše osmerice v Londonu, a seveda ne bi bil presenečen, če bi bila to Škot in Srb.

Majhno prednost daje Đokoviću, za Federereja pa meni, da trenutno igra kakšnih deset odstotkov slabše kot poleti. Na ''Rafo'' in ''Fedexa'' opozarja tudi nova številka ena: ''Še vedno sta najuspešnejša aktivna igralca, a je imel Nadal smolo s poškodbami, Roger pa še vedno igra na zelo visoki ravni,'' meni ''Nole'', tudi Murray pa se strinja, da bo pot do ponovitve njunih dosežkov še dolga. Za ilustracijo - Federer in Nadal sta se doslej spopadla 28-krat, večinoma seveda v finalih največjih turnirjev, boljši pa je bil Španec (18-10).

A to je za Beckerja že preteklost. ''V naslednjih dveh letih bo Murray še napredoval. Nikogar ni več, ki ga ne bi mogel premagati. Federer pri 25-ih je bil drugačen od Federerja pri 31-ih. Nadal pri 22-ih in brez težav s poškodbami je bil druga zgodba kot danes, zato mislim, da je njegov glavni tekmec Đoković. Vpliv Murrayjeve zmage nad Srbom v finalu odprtega prvenstva ZDA bo čutiti še dolga leta,'' je prepričan Nemec.

Andyjeva mama se še vedno spominja prvih dvobojev najstnikov, ki sta se rodila le teden narazen. Prvič sta prekrižala lopar v francoskem mestu Tarbes, slavil pa je Andy 6:0, 6:1. Glede na rezultat ni nič kazalo, da bo Đoković prvi med najboljših sto, prvi med najboljših deset in tudi prvi povsem na vrhu lestvice ATP – ob osvojenih petih grand slamih. Murray je letos osvojil olimpijsko zlato, v letošnjih medsebojnih dvobojih pa sta prikazala izjemen tenis. V 'kariernem' plusu je sicer za sedaj še Đoković (9-7), v minuli sezoni pa sta bila izenačena (3-3), le da se zdi, da Murray igra vse bolj sproščeno.

Ne spreglejte