Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 8. 2018,
10.35

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Alexander Zverev

Nedelja, 5. 8. 2018, 10.35

5 let, 8 mesecev

Teniški globus, 5. avgust

Avstralski najstnik v finalu v Washingtonu, Fognini na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Alex Di Minaur | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemec Alexander Zverev, tretji teniški igralec sveta, in avstralski najstnik Alex De Minaur se bosta pomerila v nedeljskem finalu turnirja ATP v Washingtonu z nagradnim skladom 2,1 milijona dolarjev. Zverev je bil v polfinalu boljši od Grka Stefanosa Cicipasa, De Minaur pa od Andreja Rubljeva. Italijanski teniški igralec Fabio Fognini je zmagovalec turnirja ATP v Los Cabosu z nagradnim skladom 715.455 dolarjev

Enaindvajsetletni Zverev, lanski zmagovalec in prvi nosilec letošnjega turnirja v ameriškem glavnem mestu, bo v finalu igral za svoj deveti naslov na turnirjih ATP. V polfinalu je v manj kot uri in pol, s 6:2 in 6:4, odpravil Cicipasa, sicer desetega nosilca turnirja.

Medtem je 19-letni Avstralec potreboval skoraj tri ure, da se je uvrstil v svoj drugi finale. Po izgubljenem prvem nizu proti Rubljevu je v drugem zaostajal z 2:6 v podaljšani igri, a nato osvojil šest zaporednih točk in izsilil tretji niz. Slednjega je dobil s 6:4.

Finale bo danes ob 21. uri po slovenskem času.

Italijanski teniški igralec Fabio Fognini, petnajsti igralec sveta, je v finalu presenetljivo, s 6:4 in 6:2, premagal 11 mest višje postavljenega Argentinca Juana Martina del Potra in osvojil svoj prvi naslov na trdi podlagi v karieri. je zmagovalec turnirja ATP v Los Cabosu z nagradnim skladom 715.455 dolarjev. 

Enaitridesetletni Italijan je v finalu turnirja v Mehiki veljal za outsiderja. Vseh osem svojih naslovov serije ATP pred tem je namreč osvojil na peščeni podlagi, proti visokoraslem Argentincu, prvemu nosilcu turnirja, pa je na edinem medsebojnem srečanju doslej, leta 2015, moral priznati poraz.

Srečanje se je sicer začelo po osnovnem scenariju, saj je 29-letni del Potro osvojil prve tri igre, a mu je nato Italijan začel nagajati z dobrim vračanjem servisa in dolgimi izmenjavami na osnovni črti. Del Potro je začel delati vse več neizsiljenih napak, Italijan, sicer znan po vročekrvnih izpadih na igriščih, pa je ostal miren in vračal skoraj vse žoge, ki mu jih je nasprotnik poslal v igro.

Del Potro, zmagovalec 22 turnirjev ATP, je po hitrem startu tako v prvem nizu osvojil le še eno igro, v drugem pa mu je uspelo osvojiti le dve servisni igri.

Kljub porazu lahko Argentinec v ponedeljek pridobi eno mesto na svetovni lestvici in prehiti Nemca Alexandra Zvereva na tretjem mestu, če ta v današnjem finalu Washingtona ne zmaga.

Fognini, ki se s tremi naslovi letos lahko pohvali z eno najboljših sezon v karieri, v Los Cabosu pa je pustil svoj pečat tudi s frizuro z majhnimi kitkami, bo v ponedeljek pridobil eno mesto na svetovni lestvici in bo 14.

Washington:

Polfinale:
Alexander Zverev (Nem, 1) : Stefanos Cicipas (Grč, 10) 6:2, 6:4
Alex De Minaur (Avs) : Andrej Rubljev (Rus, 16) 5:7, 7:6 (6), 6:4
Los Cabos
Finale:
Juan Martin del Potro (Arg, 1) : Fabio Fognini (Ita, 2) 6:4, 6:2
San Jose (WTA):
Polfinale
:
Maria Sakkari (Grč) : Danielle Collins (ZDA) 3:6, 7:5, 6:2;
Mihaela Buzarnescu (Rom, 5) : Elise Mertens (Bel, 4) 4:6, 6:3, 6:1.
Ne spreglejte