Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2011,
10.10

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Davisov pokal

Četrtek, 7. 7. 2011, 10.10

8 let, 1 mesec

Argentina in Španija v finalu Davisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Španija se je uvrstila v finale Davisovega pokala, potem ko ji je Rafael Nadal priboril tretjo točko. Argentina s predajo Novaka Đokovića premagala Srbijo. Veliki finale decembra v Španiji.

V Španiji se teniški dvoboj odvija v prekrasni areni sredi Cordobe, večji del sezone namenjeni ljubiteljem bikoborbe. Španske barve med posamezniki branita Rafael Nadal (št. 2) in David Ferrer (št. 5). "Rafa" je začel odlično in v prvem dvoboju Richardu Gasquetu prepustil le štiri igre. Nadal je Francoza premagal že destič v njunem desetem medsebojnem obračunu. Ferrer je prekrižal lopar z Gillesom Simonom in ga nadigral s 6:1, 6:4 in 6:1. V soboto je najvišje uvrščeni Francoz na svetovni jakostni lestvici, Jo-Wilfried Tsonga (10. na svetu) soigralcem pomagal v igri dvojic in v paru z Michaelom Llodro povsem zasenčil španska tekmeca. Oddala sta le tri igre. Nadal je v prvi nedeljski tekmi gladko ugnal Tsongo in svoji ekipi priboril odločilno tretjo točko. Španci na domačih tleh niso izgubili že vse od leta 1999 in so se tako še osmič uvrstili v finale.

V Beogradu je namesto Novaka Đokovića, ki mu je kapetan namenil počitek, v petek nastopil Viktor Troicki. Najboljši teniški igralec je v ponedeljek bogati zbirki letošnjih lovorik dodal še zmago na odprtem prvenstvu ZDA, srečo po imenitni sezoni pa je z občinstvom v beograjski Areni delil le v vlogi navijača, saj je kapetan Bogdan Obradović ocenil, da po napornem newyorškem turnirju potrebuje še nekaj časa za počitek. Srbija brani naslov zmagovalca Davisovega pokala, v polfinalu pa je naletela na razpoloženo tekmico iz Južne Amerike. ''Gavči'' so prišli v srbsko prestolnico samozavestni, izkušeni David Nalbandian, ki v državnem dresu le redko razočara, je najprej odpravil Troickega, še tretji Srb, ki na svetovni lestvici zaseda mesto med 16 najboljšimi na svetu, Janko Tipsarević, pa je priznal premoč Juanu Martinu del Potru. V igri dvojic Argentina ni dočakala tretje točke, saj je bil srbski par boljši. V nedeljo je Srbija v boj poslala najboljšega igralca, Novaka Đokovića. Toda slednji zaradi poškodbe ni zdržal več kot niz in pol ter dvoboj predal in Argentini omogočil četrti nastop v finalu.

Zanimivo je tudi na osmih prizoriščih, kjer se odloča o obstanku med najboljšimi. Avstralija na travnati podlagi gosti Švico, kateri pomaga tudi Roger Federer. Baselčan je dobil oba svoja posamična dvoboja. V petek je s 3:1 odpravil Lleytona Hewitta, v nedeljo pa z enakim rezultatom Bernarda Tomića. V dvojicah je bil s Stanislasom Wawrinko, s katerim sta v Pekingu osvojila olimpijsko zlato, manj prepričljiv. Warinka je v odločilnem petem dvoboju po štirih urah, dvoboj je bil pred tem zaradi teme prekinjen, ugnal Hewitta in zagotovil Švici obstanek.

Ne spreglejte