Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 5. 2016,
21.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Pariz Andy Murray tenis

Petek, 27. 5. 2016, 21.21

6 let, 7 mesecev

OP FRANCIJE (ATP), 6. dan

Murray odpihnil hrvaškega velikana, problematični Avstralec pomahal v slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Andy Murray

Na OP Francije v Parizu so znani prvi udeleženci osmine finala. V četrti krog sta med glavnimi favoriti za naslov napredovala drugi in peti nosilec Britanec Andy Murray in Japonec Kei Nišikori.

Murray, ki je imel v prvih dveh krogih kar nekaj nepričakovanih težav, tako proti češkemu veteranu Radeku Štepaneku kot proti nepostavljenemu Francozu Mathiasu Bourgueju, je kožo reševal v petem nizu, je hrvaškega veterana in z dvema metroma in 11 centimetri najvišjega udeleženca karavane Iva Karlovića odpravil v manj kot dveh urah, v treh nizih s 6:1, 6:4, 7:6 (3). Zagrebčan, nekoč je veljal za pravi hrvaški stroj za doseganje asov, je bil s 37 leti najstarejši udeleženec 3. kroga turnirja v Parizu po Jimmyju Connorsu in letu 1991.

Murray se bo za vstopnico za četrtfinale udaril z ameriškim velikanom Johnom Isnerjem, 15. nosilcem, ki je kar pet nizov, 7:6 (7), 4:6, 2:6, 6:4, 6:2, potreboval za Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

Brez odigranega dvoboja je v osmino finala napredoval Španec Marcel Granollers, potem ko je njegov rojak z veliko bolj zvenečim imenom Rafael Nadal predal dvoboj zaradi poškodbe levega zapestja. Nadal, četrti nosilec in nekdanja številka ena, tako ne bo naskakoval desete lovorike zmagovalca na pariškem pesku.

Branilec naslova, tretji nosilec Švicar Stan Wawrinka, s Francozom Jeremyjem Chardyjem, 30. nosilcem, ni imel pretiranega dela in je v naslednji krog napredoval brez izgubljenega niza s 6:4, 6:3, 7:5. V osmini finala se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med 22. nosilcem Srbom Viktorjem Troickim in 16. nosilcem Francozom Gillesom Simonom.

V četrti krog je napredoval tudi Japonec Kei Nišikori, ki je za zmago nad Špancem Fernandom Verdascom potreboval pet nizov, 6:3, 6:4, 3:6, 2:6, 6:4. Najboljši japonski igralec, ki se je lani na pariškem pesku prebil vse do četrtfinala, se bo v osmini finala pomeril z domačinom Richardom Gasquetom, ki je s tremi nizi odpravil Avstralca Nicka Kyrgiosa, 6:2, 7:6 (7), 6:2.

Najboljši Kanadčan v karavani Miloš Raonić, sicer osmi nosilec, je premagal bolečine v levem kolku, za kar je potreboval tudi zdravniško pomoč, ter ugnal 133. igralca sveta Slovaka Andreja Martina. Raonić se bo za drugi četrtfinale na pariškem pesku po letu 2014 udaril s 55. igralcem Špancem Albertom Ramos-Vinolasom, ki je presenetil 23. nosilca Američana Jacka Socka s 6:7 (2), 6:4, 6:4, 4:6, 6:4 ter se prvič prebil med 16 najboljših na odprtem prvenstvu Francije.

Ne spreglejte