Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

6 let, 6 mesecev

Prepričale so vas Krimovke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prejšnjem tednu so vas najbolj navdušile Krimovke, ki so na prvi polfinalni tekmi lige prvakinj v Skandinaviji premagale Larvik. Rokometašice so na Sportalovem prestolu nasledile Primoža Prošta.

Rokometašice Krima so se po sedmih letih vrnile v polfinale lige prvakinj. Obeta se jim tudi še kaj več, saj so na prvi tekmi, predvsem po zaslugi odličnega prvega polčasa, premagale norveški Larvik s 24:22. Tako so si pred povratno tekmo v Stožicah priborile pomembno, čeprav seveda še zdaleč ne odločilno prednost. To vas je prepričalo, da ste jim namenili največ glasov in jih izglasovali za športnika tedna.

V izboru so bili še:

Kolesar Simon Špilak je na dirki po Baskiji, ki jo je dobil Nairo Quintana, osvojil odlično četrto mesto. Z zaostankom oseminštiridesetih sekund je bil na zadnji etapi peti. Tako v poslednjem dejanju dirke kot skupno je za njim zaostal denimo tudi Alberto Contador. Kot na dirki Pariz-Nica Špilaku niti tokrat sreča ni bila naklonjena, saj je le sekundo zaostal za 3. mestom v skupnem seštevku.

Plavalec Damir Dugonjić je na mednarodnem mitingu v Eindhovnu suvereno zmagal na 50 metrov prsno. Razdaljo je preplaval v 27,33 sekunde, kar je najboljši letošnji rezultat na svetu. Doslej je bil najhitrejši Avstralec Christopher Sprenger z dosežkom 27,37. Dugonjić, aktualni evropski prvak na 50 metrov prsno, je bil v finalu Eindhovna le za stotinko počasnejši kot ob lanski zmagi na EP Debrecenu na Madžarskem.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar (45) je osvojil tretje mesto na tekmi svetovnega pokala v španski Palmi de Mallorci, svoji prvi regati v sezoni. V olimpijskem razredu finn je zmagal Britanec Giles Scott (17), za njim pa se je uvrstil Nizozemec Pietr Jan Postma (22).

Ženska kadetska odbojkarska reprezentanca se je pod vodstvom selektorja Jožeta Časarja uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo na Tajskem. Na odločilni tekmi evropskega prvenstva so dekleta premagala Nemčijo s 3:1 in kasneje po porazu z Grčijo končala na šestem mestu, ki je še vodilo na svetovno prvenstvo. Tako so po moški mladinski reprezentanci kadetske odbojkarice postale šele druga odbojkarska selekcija, ki ji je to uspelo.

Košarkarji Gimnazije Šentvid, dijaki letnika 1996 in mlajši, se s svetovnega prvenstva srednjih šol, ki poteka pod okriljem mednarodne zveze šolskih športov (ISSF), vračajo s srebrnimi kolajnami. Po blestečih predstavah in zmagah nad vrstniki iz Čila, Cipra, Kosova, Finske in Francije so izbranci trenerjev Nejca Višnikarja in Slavka Vujina tudi v velikem finalu drago prodali svojo kožo in na koncu klonili pred Turki z rezultatom 92:96.

Goran Dragić je za svoj Phoenix proti Golden Statu naravnost blestel. Sonca so sicer izgubila, vendar je Ljubljančan v 43 minutah dosegel kar 32 točk. Tako je izenačil strelski rekord kariere v NBA. Dodal je še dva skoka in tri podaje. Obetavna forma pred z domačim evropskim prvenstvom začinjenim poletjem.

Ne spreglejte