Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
21.38

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 21.38

8 let, 1 mesec

Olena Jacenko: Pred dvema letoma me je bilo strah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Praznikov in dela prostih dni ne bodo občutile rokometašice Krima Meractorja, saj jih v soboto čaka nova tekma v evropski ligi prvakinj.

Po srečno preživelem uvodu na Švedskem bodo v Hali Tivoli slovenske in dvakratne evropske prvakinje gostile nemški Nürnberg. O vtisih s prve tekme, prihajajočih preizkusih, elitnem evropskem tekmovanju ter celotni sezoni je za Sportal spregovorila ukrajinska reprezentantka Olena Jacenko. Tridesetletna desnokrilna igralka je prepričana, da ima Krim Mercator v tej sezoni boljšo ekipo kot v prejšnji, ob tem pa po njenem med igralkami še nikoli ni vladalo tako dobro vzdušje. Zahvala gre tudi trenerju pravi rokometašica, ki v Ljubljani igra vse od leta 2001. Priljubljena "Jaca" je prepričana, da jih množica poškodb ne bo ustavila.

Na uvodu v evropsko sezono pri Sävehofu na Švedskem ste srečno vknjižile prvi točki. A napak je bilo veliko. Kaj je nujno popraviti? Precej bolj agresivne smo lahko v obrambi ter s tem preprečimo strele z večje razdalje. Izboljšati moramo tudi protinapad, ki na Švedskem ni bil dovolj hiter. Prot Nemkam se bomo morale tudi hitreje vračati v obrambo.

Sicer poznate nemško ekipo Herberta Müllerja? Pravzaprav ne. Nisem videla niti tekme z Zvezdo, tudi po imenih igralk ne poznam. Mislim, da najboljše Nemke igrajo na Danskem, zato v Nürnbergu ni najboljših. Vseeno bo treba paziti, saj vedno gredo na polno. Kljub vsemu so nemške prvakinje presenetile najboljšo rusko ekipo - Zvezdo. Kaj pravite na to? Bila sem zelo, zelo presenečena, da je Zvezda igrala le neodločeno v Nemčiji, saj gre za najboljšo rusko ekipo, v kateri je celotna ruska reprezentanca, razen ''Ljude'' (Ljudmila Bodnjeva, o. p.). To je zame prvovrstna senzacija. Ne vem, kaj se je tam zgodilo.

Kdo je po vašem najmočnejši v skupini B? Zagotovo Zvezda. Mislim, da je to celo najmočnejša in najbolj kakoovstna ekipa v ligi prvakinj. Ima najboljšo obrambo, igralke so močne na sredini, hitre v protinapadih. Je pa njihov remi z Nürnbergom za nas dobro opozorilo. Kot ste sami videli, je bil tudi Sävehof za nas zelo trd oreh. Sicer je tam samo ena reprezentanka, a celotna ekipa je zelo močna. Če bo šlo takole, bo na koncu šlo na nož in bomo že v skupini za preboj nadaljevanje porabili precej moči.

Ekipa Krima Mercatorja v tej sezoni igra z zelo mlado zasedbo. Kakšna se vam zdi v primerjavi z minulo sezono? Mislim, da je ekipa boljša. Skupaj smo mlade in starejše. A ni pomembno, kdo igra. Na primer, vseeno je, ali igra ''Manu'' (Manuela Hrnjič, o.p.) ali Tanja Oder. Poglejte tudi Barbaro Varlec - pri 19 letih je dostojno zamenjala Anjo Frešer. Ali pa Amro Pandžič v golu. To je res enkratno, ko so mlade brez kompromisov in strahu.

Vzdušje je očitno pravo … Lahko rečem, da je v garderobi vse super. Ekipa je združena kot še nikoli. Ni razdeljena na dva tabora - med tujke in Slovenke ali pa med starejše in mlajše. Z mladimi imamo dobre odnose, morda je pomagalo to, da trener na prvih pripravah ni delal razlik. Sploh nihče ne čuti, da je Nataša Derepasko stara 34 let, Barbara Varlec pa 19. Vse jih ''dobimo po glavi'', če kaj ni OK. Včasih so razlike bile. Kar jaz pomnim, v ekipi ni bilo tako dobrih odnosov. Poškodbe so močno oslabele ekipo. Koliko to vpliva na vas? Povem lahko s svojega vidika: tako meni kot Bodnjevi manjka Marina (Vergeljuk, o.p.). Kakršen pregled ima ona na igrišču … Malo je takšnih. Morda včasih le Anja Frešer in Nataša Derepasko. A tega se ne da naučiti, to je prirojeno. Predvsem njo res pogrešam, saj točno vem, kaj bo naredila. Po 15 letih skupnega igranja natančno vem, kako diha. Vseeno pa vsaka čast mladim, ki za svoje delo zaslužijo pohvale. Pred dvema letoma me je bilo strah poškodb, zdaj pa me niti ni. Uprava si je za cilj postavila preboj v polfinale lige prvakinj. Kaj se vam zdi realno? Poglejte v preteklost. Ko je Krim prvič osvojil naslov v ligi prvakinj, nisem poznala nobene od igralk. Zato, ker slovenska reprezentanca ni bila tako dobra, poznala sem samo vratarke in Natašo Derepasko ter Olgo Čečkovo. Ali je takrat kdo verjel, da bo ta ekipa zmagala v ligi prvakinj? V rokometu se stvari tako hitro obrnejo, da ne veš, kaj lahko dosežeš in česa ne. Kdo lahko zmaga ali preseneti. Očitno lahko prav vsi. Idealen primer je Nürnberg proti Zvezdi.

Ne spreglejte