Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
6. 2. 2008,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 6. 2. 2008, 18.16

8 let

Marko Šuler: Najverjetneje v tujino

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je še razmeroma mlad, je 24-letni Marko Šuler že stalnica slovenskega nogometa.

Zadnja tri leta je nepogrešljiv člen goriške obrambe, pred tem je bil član Dravograda. Korošec, ki izhaja iz smučarske družine, v tej sezoni navdušuje z učinkovitostjo. Med strelce se je vpisal tudi na derbiju 19. kroga PrveLige Telekom Slovenije, ko je prispeval prvi gol pri odmevni zmagi nad Domžalami z 2:0.

Domžale so v tej sezoni izgubile le trikrat, kar dvakrat proti vam. Vam ekipa Slaviše Stojanoviča leži ali gre zgolj za naključje? Kaj pa vem. Ne bi rekel, da smo nerešljiva uganka za Domžalčane. Morda gre vzrok za nov poraz Goričanov iskati v dejstvu, da niso bili dovolj motivirani. Težko se je motivirati, ko imaš pred tekmeci zelo veliko prednost. Mi smo bili izjemno motivirani in smo dali vse od sebe ter zasluženo prišli do prestižnega skalpa. Zmaga nam je prišla še kako prav. S tremi točkami smo spet povsem pri vrhu.

Ste zadovoljni z izkupičkom ekipe v jesenskem delu, ki se bo končal čez teden dni? Ne bi rad ocenjeval nečesa, kar še ni končano. Čaka nas še tekma proti Mariboru v Ljudskem vrtu, kjer nam gotovo ne bo lahko, saj so Štajerci v naletu. Toda vseeno verjamem v poln izkupiček. Če bi zmagali v Mariboru, bi bil z izkupičkom zelo zadovoljen. Predvsem vedoč za to, kako smo začeli sezono. Nanizali smo boljše izide. Pogled na prvenstveno razpredelnico je zdaj veliko lepši. Nekoliko bolj grenak pa je spomin na izkušnje v Evropi in pokalnem tekmovanju. Prehitro smo izpadli. Takrat še nismo imeli uigrane ekipe, kar se je odrazilo na rezultatih. Škoda, da se nam ni izšlo.

Domžalčani so si pred tekmeci spet priigrali visoko prednost. Je prvenstvo že odločeno? Do konca je še veliko tekem, lahko se zgodi še marsikaj. Domžale so si pred Koprom nabrale devet, pred nami pa deset točk prednosti, kar je vsekakor ulovljivo. Realno gledano pa je jasno, da imajo Domžalčani zelo kakovostno ekipo, ki ve, kaj hoče. Gotovo so daleč največji favoriti za nov naslov. Presenečen bi bil, če ga ne bi osvojili.

Sami ste doslej prispevali pet prvenstvenih zadetkov. Za branilca vsekakor veliko … Res je. Kar nekaj priložnosti sem imel že v minuli sezoni, a jih, žal, nisem dobro izkoristil. Zdaj je ravno obratno. Zelo sem učinkovit. Skorajda vsaka žoga mi dobro "sede" na nogo. Seveda sem zadovoljen, da sem se velikokrat vpisal med strelce, toda najvažneje je, da gole dosega ekipa.

V Novi Gorici ste od leta 2004. Vas vleče v tujino? Da. Tako kot je to pri vsakem nogometašu, je tudi pri meni želja, da se preizkusim zunaj slovenskih meja. Lahko rečem, da sem trenutno bližje tujini kot pa ostanku v Gorici. Sicer se s ponudbami ne obremenjujem in želim do konca jesenskega dela prvenstva misliti le na to, kaj se dogaja na igrišču, toda dejstvo je, da zanimanje zame kaže kar nekaj klubov. Z Danske, Italije, Belgije … Bomo videli, kaj se bo izcimilo iz vsega. Glede na to, da mi pogodba poteče po koncu sezone, sta realni možnosti dve. Prva je, da podaljšam pogodbo, druga pa ta, da v zimskem prestopnem roku odidem. V klubu bodo gotovo hoteli nekaj zaslužiti. Da bi me pustili ob koncu sezone brez odškodnine, bi bilo nesmiselno. V roku tedna ali dveh bo verjetno vse jasno.

Reprezentančne ambicije so? Gotovo. Bil sem član mladih selekcij, bil tudi že blizu članske reprezentance, in jasno je, da si želim nastopati za Slovenijo. Toda o tem ne bom preveč govoril. Moja naloga je, da dobro igram in treniram, o tem, ali mi bo ponudil priložnost, pa bo odločal selektor.

Slovenija v zadnjih kvalifikacijah ni bila najboljša. V boju za nastop na evropskem prvenstvu 2008 je v kvalifikacijski skupini G prehitela le sila skromni Luksemburg … Res je, da so bili izidi reprezentance v zadnjem obdobju nekoliko slabši, toda sam ne bi bil tako črnogled, kot so nekateri. Sam sem bil na nekaterih tekmah prijetno presenečen nad tem, kar so prikazali slovenski reprezentanti. Prepričan sem, da se v tej ekipi skriva velik potencial, kar se bo nekoč tudi izkazalo. Zdi se mi, da je javnost nekoliko neučakana. Dajmo selektorju in igralcem čas, da pokažejo, česa so zmožni.

V boj za svetovno prvenstvo 2010 se bomo podali s Češko, Poljsko, Slovaško, Severno Irsko in San Marinom. Težka ali lahka skupina? Lahkih skupin ni več. Vsekakor bi si mnogi želeli drugačne tekmece. Dobili smo zelo zahtevno, a ne preveč atraktivno skupino. Toda vseeno sem optimist. Verjamem, da je realno dosegljivo tretje mesto, seveda pa je potrebno verjeti tudi na prvi dve mesti in uvrstitev na zaključni turnir. Kot sem že omenil, kakovost nogometašev ni sporna.

Ne spreglejte