Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
2. 4. 2008,
9.44

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 2. 4. 2008, 9.44

8 let, 3 mesece

Jasmin Hukić: Hočem še tretji prstan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Union Olimpija je v polfinalu lige NLB suvereno opravila s Crveno zvezdo in se uvrstila na Final 4, na katerem bo veliko stavila na izkušenega Jasmina Hukića, ki že ima dve lovoriki v tem tekmovanju.

V četrtfinalnem dvoboju s Crveno zvezdo ste bili nekoliko v podrejenem položaju, saj niste imeli prednosti domačega terena, vendar ste kot edini, ki ste s hendikepom uspeli izločiti višje rangirano moštvo po rednem delu. Verjetno se strinjate, da je obramba odločila zmagovalca tega dvoboja? Glavni cilj je bil, da zaustavimo Omarja Cooka in Tadijo Dragićevića. To sta igralca, ki imata veliko znanja in povzročata nasprotnim ekipam nemalo težav. Tudi mi smo to občutili na prvi tekmi v Beogradu, kjer sta nam povzročila veliko preglavic. Na drugi v Ljubljani je bila nato povsem drugačna zgodba, saj smo omejili njun učinek ter povsem deklasirali Crveno zvezdo ter s tem pridobili dodatno samozavest, da lahko dobro odigramo tudi na tretji tekmi v Beogradu. Tam smo odigrali z enakim pristopom. V drugem polčasu smo nato pokazali tisti pravi obraz, ki so ga lahko videli gledalci že v Tivoliju, tako da uspeh ni mogel izostati. Zasluženo smo se uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice.

Kako bi ovrednotili ta uspeh za klub Union Olimpija? To je velik uspeh. Poglejmo le dva meseca nazaj, kaj se je dogajalo, pa lahko takoj opazimo, da smo naredili veliko, ko smo se uvrstili na Final 4. Ta uspeh je priznanje za naše trdo delo.

Final 4 bo šele konec aprila. Vi boste igrali pomembno vlogo v polfinalnem dvoboju s Partizanom, saj imate ogromno izkušenj. Nenazadnje ste dvakrat celo osvojili regionalno tekmovanje – enkrat v dresu Olimpije ter drugič kot igralec Hemofarma … Časa je res še dovolj, zato se bomo lahko v miru pripravili na "evroligaški" obračun s Partizanom. Ni nobena skrivnost, da smo mi edina ekipa, ki lahko premaga Partizana. Verjamem v to. Mislim, da bo ta tekma finale pred finalom.

Obstaja velika možnost, da bo zaključni turnir najboljše četverice potekal v Ljubljani. Tako bi dobili vi dodatnega igralca v publiki … Realno bi bila Ljubljana najbolj primerna, da gosti najboljše štiri ekipe lige NLB. Tukaj je najboljša atmosfera in je tudi najvarneje. Smo pa tudi edina ekipa, ki se je uvrstila v polfinale ter ob tem ni imela prednosti domačega igrišča, tako da si ga sedaj zaslužimo. Z našimi navijači bi nam bilo seveda tudi veliko lažje v boju za krono, vendar bomo morali vseeno veliko pokazati na parketu, saj sedaj ni več slabih ekip.

V zadnjem obdobju igrate zelo dobro. Med navijači ponovno kroži znan stavek: "Huka zlatna ruka." (zlata roka Jasmina Hukića, op. p.) … Dobro se počutim, zato so tudi moje predstave veliko boljše. Vendar pa je najbolj pomembno to, da ekipa deluje homogeno. Tudi tisti, ki igrajo nekoliko manj, so zadovoljni in imajo pošten odnos do vseh. To je v tem poslu zelo pomembno.

S takšnim pristopom bo očitno Olimpija naskakovala jadranski vrh? Absolutno. Zato igramo košarko, da osvajamo lovorike. Imam že dva prstana iz regionalnega tekmovanja in hočem še tretjega.

Ko je v Tivoliju še služboval Janez Rajgelj, ste se z njim pogovarjali o nadaljnji zvestobi Unionu Olimpiji. Kje so pogajanja za podaljšanje pogodbe sedaj? Z upravnim odborom se pogovarjamo o nadaljnjem sodelovanju in mislim, da smo že zelo blizu podpisu nove pogodbe.

Ne spreglejte