Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2012,
21.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2012, 21.54

8 let, 3 mesece

''Groza'' in Ratchuk največja šaljivca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Ljubljano, kjer se počuti odlično, je prišel na priporočilo Brocka McBrida. Kako se znajde v prestolnici, kdo je največji šaljivec in kateri hrani se ne more upreti, nam je zaupal Kevin DeVergilio.

Šestindvajsetletni Američan z italijanskim potnim listom Kevin DeVergilio se je po odhodu Simona Fergusona pred dobrima dvema mesecema pod Rožnikom pridružil zmajevemu gnezdu. Na evropsko preizkušnjo se je podal že v sezoni 2010/2011, ko je 13 tekem odigral za norveški Manglerud, nato pa ga je hokejska pot v prejšnji sezoni popeljala k našim zahodnim sosedom. Vse leto je preživel v Italiji, od koder prihajajo njegova mama in stari starši, kjer je igral za Pontebbo in postal najučinkovitejši igralec italijanske lige. Letos novembra pa se je po kratki švedski avanturi na priporočilo prijatelja Brocka McBrida odločil, da hokejske veščine preizkusi v Ljubljani. In kot pravi, se je v deželi na sončni strani Alp prav dobro znašel. "Že lani, ko nisem živel prav daleč, sem prišel v Ljubljano na obisk k Brocku, tako da sem pred letošnjo sezono približno vedel, kam prihajam. Tu v Sloveniji mi je res lepo, obiskal sem čudoviti Bled in še nekaj lepih koščkov. Moram reči, da je res lepa država in da z dekletom zelo uživava," je po dveh mesecih, preživetih v slovenski prestolnici, občutke o novem domu strnil centralni napadalec, ki namerava v prihodnosti še podrobneje spoznati Slovenijo.

Ko zadiši po slovenski kuhinji ...

Vsaka država ima svoje značilnosti, navade in temperament, po katerih se razlikuje od drugih držav. Glede na to, da ima DeVergilio tudi italijanske korenine, bi pričakovali, da v Sloveniji pogreša več dogajanja, hiter tempo in morda celo raznoliko italijansko kuhinjo. A kot zatrjuje, mu je slovenski način življenja zelo všeč: "Vsekakor so med Ameriko, Italijo in Slovenijo velike kulturne razlike. Tukaj je povsem drugačen način življenja, veliko bolj 'ležerno' je, tako da se počutim zelo sproščeno. Mesto je v primerjavi z majhno Pontebbo, kjer sem živeli lani, kar veliko. Neprestano se nekaj dogaja, tako da je tudi ritem življenja nekoliko živahnejši."

In še nekaj je, kar Kevinu v Sloveniji polepša dan. "Kar mi je še všeč pri vas, je hrana. Preprosto jo obožujem. Ne vem, zakaj, a očitno vaši kuharji dobro vedo, kaj delajo. Zdi se tudi, da si za pripravo vzamejo čas, medtem ko je v Ameriki vse bolj na hitro pripravljeno. Saj veste, hamburgerji in podobno. Še posebej mi je všeč mesna plošča, ko dobim na krožniku več vrst mesa, takrat resnično uživam," z nasmehom pripoveduje o slovenski kuhinji, ki zanj ni nič manj okusna kot italijanska.

Skrb za poletni kamp in otroke

Proste trenutke najraje preživlja z dekletom, obožuje sprehode po Ljubljani, veliko časa pa posveti organizaciji poletnega kampa, ko znanje prenaša na najmlajše: "Ko imam čas, se zelo rad večkrat na teden sprehodim po mestu. Veliko časa pa preživim za računalnikom. V poletnih mesecih namreč vodim kamp za mlade in tako že zdaj nabiram stike in skrbim, da bo poleti vse delovalo, kot mora."

Ratchuk, D`Alvise in "Groza" … največji šaljivci

V Ljubljani ga razveseljuje tudi dejstvo, da med hokejisti vlada dobra kemija, ki je eden pomembnejših dejavnikov, da moštvo lahko deluje kot celota. "Imamo res zelo dobro ekipo, v kateri je nekaj starejših fantov in kar veliko mladih, tako da smo dobra 'mešanica'. In kar je najpomembneje, da se vsi razumemo odlično. Mislim, da je pozitiven odnos v ekipi ključ do uspeha." Pozitivno klimo pa v ekipo prinašajo tudi šale med soigralci: "Tu in tam se kdo pošali na račun koga drugega, a ni prehudo. Včasih se na treningu igramo igrico 'bago-bago', takrat pa stvari lahko postanejo malce vroče. Kdor izgubi stavo oziroma je najšibkejši člen, je potem dolžan horseburger ali kavo." In kdo so največji šaljivci v Olimpiji? "Morda Mike Ratchuk, on je res zabaven fant. Pa tudi Chris D`Alvise in 'Groza' po šalah ne zaostajata prav veliko," o potegavščinah, ki popestrijo hokejsko dogajanje, še pove 26-letnik, ki se je v času bivanja v Sloveniji naučil nekaj slovenskih besed, a bi rad znanje slovenščine še obogatil: "Vsi fantje zelo dobro govorijo angleško, tako da v garderobi prevladuje angleščina in posledično ne poznam prav veliko slovenskih besed. Želim pa si, da bi se naučil še kaj več. Morda bo prišel čas tudi za to."

Ne spreglejte