Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 4. 2012,
15.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Teja Gregorin glasba

Četrtek, 5. 4. 2012, 15.17

8 let

"Glasbo poslušam predvsem v avtu" (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Biatlonka Teja Gregorin se z glasbo ne obremenjuje preveč. Ima jo rada, a nima priljubljenih zvrsti, skupin, pevk ali pevcev, povsem dovolj ji je tisto, kar ponujajo radijske postaje.

Pravi, tekmovalni del sezone je za biatlonke in biatlonce že končan, naslednji teden jih čaka le še nastop na ekshibicijski tekmi na Kamčatki, a za Tejo Gregorin bo to bolj kot ne nekakšen sproščen iztek sezone: "V ponedeljek potujemo v Rusijo, a od tistih tekem resnično ne pričakujem veliko. Na zaključku svetovnega pokala, prav v Rusiji, sem zbolela in dolgo nisem prišla k sebi, zato tudi pravih treningov niti nisem imela. Sezona je tako zame bolj ali manj končana."

V tej rubriki pa se posvečamo glasbi in glasbenemu okusu športnic in športnikov, v življenju naše tokratne "žrtve" pa glasba očitno ne igra prav pomembne vloge. "Z glasbo nimam kaj dosti, poslušam jo predvsem v avtu, ko se vozim na treninge na Pokljuko. Rada prižgem radio in se ji prepustim, da pa bi si z glasbo dvigala razpoloženje na treningih in pred tekmami, pa ne. Tudi za sproščanje je ne uporabljam," pravi 31-letna Ihanka, a brž doda: "Pa ne mislite, da glasbe ne maram, zelo jo imam rada, a k sreči za to med sezono bolj ali manj poskrbi moja ´cimra´ Andreja (Mali op.p.). Včasih me z izborom kakšne pesmi sicer malce razjezi, a na splošno ima imeniten okus, zato je stvar zame tako rešena (smeh). "

"Na koncerte ne hodim, pred leti sem bila na koncertu Siddharte v Ljubljani in je bilo super, a večinoma ne najdem časa zanje, " nam je še pojasnila tekmovalka, ki pravega prostega časa med sezono niti nima, medtem ko je ostanek leta podrejen pripravam na sezono.

Kljub zatrjevanju, da v glasbi ne išče navdiha ali motivacije, pa Tejin izbor pesmi nakazuje, da morda le ni povsem tako.

Ne spreglejte