Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
21.15

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 21.15

8 let, 1 mesec

Drago Vuković: Na igrišču ni prijateljstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najnevarnejše orožje "os" zadnjih dveh sezon v napadu je brez dvoma Drago Vuković, ki igra na položaju levega zunanjega igralca, v tej sezoni pa tudi v vlogi organizatorja igre.

Rokometaši Gorenja Velenja so si napredovanje med 16 najboljših ekip "stare celine" zagotovili že v predzadnjem krogu, v zadnjem pa so z zmago proti Bosni Sarajevo le potrdili drugo mesto v skupini H. Najnevarnejše orožje "os" zadnjih dveh sezon v napadu je brez dvoma Drago Vuković, ki igra na položaju levega zunanjega igralca, v tej sezoni pa zaradi poškodbe Luke Dobelška veliko časa na parketu preživi tudi v vlogi organizatorja igre. Na Sportalu smo se s 24-letnim hrvaškim reprezentantom pogovarjali na gostovanju Gorenja v Sarajevu, kjer so bile "ose" s 30:25 boljše od Bosne. "Vuk" je, preden je prišel v Velenje, igral za Split in Zagreb, kjer se je štirikrat veselil naslova državnega prvaka, medtem ko je s hrvaško izbrano vrsto osvojil naslov olimpijskega prvaka v Atenah, na SP leta 2005 v Tuniziji pa je osvojil drugo mesto.

Bliža se žreb skupin drugega dela lige prvakov. Imate kakšne želje o tem, katero ekipo si želite in kateri bi se raje izognili? Nimam nobene želje, saj gre za same odlične klube. S tem mislim, da so se naprej uvrstila moštva, ki so po kakovosti enaka ali boljša kot Pick Szeged. Vsakemu se bomo zoperstavili po najboljših močeh, ob tem si želimo priti do čim večjega števila točk. Kaj se bo zgodilo, pa bomo videli v nadaljevanju sezone.

V državnem prvenstvu ste izgubili kar nekaj pomembnih točk. Nenazadnje tudi v minulem krogu proti Slovanu. Kaj je šlo narobe? Proti Slovanu je imela celotna ekipa nekakšno blokado, izjema je bil le vratar. Iz tega se moramo zdaj naučiti, kaj smo storili narobe in te napake popraviti, tako da se nam ne bodo več pripetile. Podobne "kikse" smo imeli tudi v minuli sezoni. Zdaj nam ne preostane drugega, kot da proti slabšim ekipam ne izgubimo več nobene točke, proti favoritom pa skušamo priti do točke tudi v gosteh. To je edina vrnitev na vrh slovenskega rokometa.

V letu in pol ste zamenjali kar tri trenerje. So za igralca take menjave težke? To je odvisno od igralca. Podobno tudi nekemu rokometašu odgovarja en, spet drugemu drug trener, podobno pa je s sistemom igre. Igralci morajo biti pripravljeni na menjave trenerjev, saj je to podobno, kot če zamenjaš vsako leto klub, ko moraš biti pripravljen vedno na nekaj novega. Kar se tiče Ivice Obrvana, ga je celotna ekipa sprejela odlično.

Bliža se evropsko prvenstvo na Norveškem. Kakšna so pričakovanja hrvaške reprezentance? Razmišljamo tekmo za tekmo. Tako je bilo tudi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Imeli smo kar veliko smolo, glede na to, da smo dobili devet dvobojev, v katerih nam nihče ni bil niti blizu. Izgubili smo eno samo tekmo, za katero bi težko rekel, da je bilo vse skupaj nepričakovano. A glede na ostale tekme in borbo, ki smo jo kazali skozi celotno tekmovanje, smo bili vsi prepričani o zmagi. Na žalost pa se nam je zalomilo. Vsi so se navadili naših uspehov. Prvi cilj je vsekakor preboj iz skupine, ki je izjemno težka. Vsi tekmeci bodo težko premagljivi. Rokomet se igra 60 minut, tako kot smo izgubili proti Slovanu, lahko Hrvaška izgubi proti Sloveniji, Češki ali Poljski. Odvisno je tudi od priprav, ali bomo vsi zdravi, optimalno pripravljeni … Upam na najboljše.

Pri Gorenju imate tudi nekaj slovenskih reprezentantov. Se že kaj pogovarjate o EP in medsebojni tekmi? Najprej je potrebno videti, kdo bo sploh vpoklican v reprezentanco. Trenutno sta slovenska reprezentanta pri Gorenju Mlakar in Kavaš. Pogovor zdaj je čisto drugačen, kot pa bo nato na terenu. Tam ni prijateljstva. Seveda s tem ne mislim, da se bomo stepli kot "opice" (smeh), ampak da bo šlo za veliko borbo, po tekmi pa bomo odšli vsi kot prijatelji na kavo.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost? Načrtujete odhod v Nemčijo ali Španijo? V tem trenutku je to nemogoče reči. Imam pogodbo z Velenjem, kaj bo prinesla prihodnost, pa bomo še videli.

V preteklem tednu je bilo veliko govora o igralcu Bosne Sarajevo, Adnanu Harmandiću. Kaj menite, bi bilo dobro, še posebej zaradi poškodbe Luke Dobelška, da vas okrepi že v drugem delu sezone, saj bi to lahko pomenilo osvežitev zunanje linije? Kaj pa vem. To je zadeva, o kateri bi morali vprašati vodstvo kluba. To je odločitev slednjega, ali ga bo lahko pripeljala že sedaj, glede na to, da mu pogodbe prične veljati šele v prihodnji sezoni. V vsakem primeru pa gre za dobro odločitev kluba, saj je Adnan dober igralec.

Ne spreglejte