Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 1. 2008,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 3. 1. 2008, 13.24

8 let

Dejan Rusič: Zdaj sem še močnejši

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred dobrim letom dni je bil Dejan Rusič eden najboljših posameznikov slovenskega nogometnega prvenstva.

V dresu MIK CM Celja je zabijal gole kot po tekočem traku, takratni selektor Branko Oblak pa ga je vpoklical v reprezentanco. Zaigral je na prijateljskih tekmah proti Trinidadu in Tobagu ter Slonokoščeni obali, nato pa se je huje poškodoval. Sledila je vrnitev, a tudi vnovične težave z zdravjem. V času priprav na novo sezono ni imel težav, v 4. krogu PrveLige Telekom Slovenije, ko so Celjani pred domačimi navijači s 6:0 premagali ptujsko Dravo, pa se je prvič vpisal tudi med strelce. Nekdanjega člana Krškega smo izbrali za Sportalovega igralca kroga in ga povabili pred naš mikrofon.

V soboto ste pred domačimi navijači visoko premagali Dravo. Gostje so se na Ptuj vrnili s polno mrežo. Ste pričakovali tako dobro predstavo? Zavedali smo se, da smo sposobni zmagati in osvojiti poln izkupiček, seveda pa se tako visoke zmage in odlične igre nismo nadejali. Do treh točk smo prišli na res spektakularen način in dokazali, da smo sposobni marsičesa. Če igramo maksimalno in damo vse od sebe, lahko premagamo vsakogar.

Česa je MIK CM Celje sposobno v sezoni 2007/08? Nekateri nas po štirih tekmah vidijo v boju za vrh, a ne smemo biti evforični. Moramo ostati na realnih tleh in skušati igrati iz tekme v tekmo bolje. Prvenstvo je še dolgo, smo šele na začetku. Nikoli se ne ve, kaj vse se še lahko zgodi. Je pa res, da v ekipi trenutno vlada zelo dobro vzdušje. Vsi skupaj verjamemo v to, da lahko dosegamo dobre rezultate.

Je to najboljša celjska ekipa, v kateri ste doslej igrali? Verjetno res. V Celju sem že tri leta in težko bi rekel, da je v klubu kdajkoli vladala večja enotnost in prijateljstvo. Kakovosti ne manjka, prav tako pa se vsi med seboj odlično razumemo. Prav zato sem si obljubil, da v primeru morebitnega odhoda iz kluba v poštev pride le prestop v tujino.

Kaj se je spremenilo s prihodom novega trenerja Pavla Pinnija? Vsi trenerji, pod vodstvom katerih sem igral doslej v Celju, so bili dobri. O nobenem ne morem reči niti ene slabe besede, a moram priznati, da je zdajšnji najboljši. Treningi pri njem so zelo zanimivi in dinamični. Vsak nogometaš točno ve, kaj mora delati. Veselje je trenirati pod njegovim vodstvom, zato ne čudi, da tudi na tekmah kažemo dobre igre in smo v odlični formi. Pričakujem, da bo podobno tudi v prihodnje.

V Areno Petrol se vračajo tudi gledalci. Toliko, kolikor jih je bilo v soboto, jih na tekmah celjskega prvoligaša že dolgo ni bilo … To me zelo veseli. V Celju se je ustvarilo pravo nogometno vzdušje, in če bo tudi v prihodnje tako, se za rezultate ne gre bati. Dejstvo je, da so navijači naš dvanajsti igralec. Ob podpori s tribun, kakršno smo imeli na zadnji tekmi, ni težko igrati.

Proti Dravi ste igrali odlično in se med drugim vpisali tudi med strelce. Je to znak, da se vračate na pota stare slave, ko ste se z dobro formo prebili celo do reprezentance? Najbolj pomembno je, da dobro igra ekipa, sem se pa prvega zadetka v novi sezoni zelo razveselil. Ko po prvih treh tekmah nisem zadel, sem bil na trenutke nezadovoljen, a sem se nato kaj kmalu spomnil, da sem bil pred časom huje poškodovan in si rekel: 'Važno, da si zdrav'. Verjamem, da ne bom imel več težav s poškodbami in se bom počasi vrnil v staro formo, ko sem se nemalokrat vpisal med strelce in naposled prišel tudi do izbrane vrste. Zdaj, ko sem prestal marsikaj, sem še močnejši.

Še gojite reprezentančne ambicije? Seveda. Letos bom dopolnil 25 let, pred menoj je še dolga nogometna pot. Ne bom pa ničesar preskakoval. Najprej moram igrati niz tekem v klubu, šele potem bom lahko razmišljal o izbrani vrsti. So pa spomini na tekmi, ki sem ju odigral za Slovenijo, nekaj najlepšega v moji dosedanji karieri. Takšnih dogodkov se ne pozabi. Bilo mi je v veliko čast.

Medtem pa izbrana vrsta ne blesti. Na zadnjih treh tekmah je trikrat izgubila … Prišel je nov selektor, ki potrebuje čas. Matjaž Kek rabi več kot le dve, tri tekme, da pravilno oceni stanje v ekipi in sestavi novo reprezentanco. Verjamem, da bo v prihodnosti veliko bolje. Predvsem mora vsak, ki je v reprezentanci, dati od sebe 120 odstotkov moči. Le tako se lahko nadejamo dobrih izidov. Igranje v dresu z državnim grbom mora biti velika čast in ne obveza.

Slabo so v tej sezoni nastopali tudi slovenski klubi v evropskih pokalih. Domžale, Maribor, Gorica in Koper so hitro izpadli. Realno stanje ali zgolj slučaj? Verjamem, da so slovenski klubi sposobni mnogo več, kot so pokazali. Razočarali so me predvsem Maribor, Koper in Gorica, od katerih sem pričakoval več. Domžale so dostojno branile slovenske barve, saj so izpadle proti realno kakovostnejšem nasprotniku. Že če primerjamo, koliko gledalcev se je zbralo v Domžalah in v Zagrebu, je jasno, da je razlika med kluboma velika. Igrati pred 3.000 ali 30.000 navijači pač ni isto …

Ne spreglejte