Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 9. 2010,
8.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 25. 9. 2010, 8.41

7 let, 12 mesecev

Darko Kremenovič: Vračam se močnejši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Napadalec Primorja Darko Kremenovič je z dvema zadetkoma sredi tedna proti branilcem naslova svoji ekipi priboril drugo prvenstveno zmago in bil izbran za najboljšega igralca 10. kroga.

Potem ko je v zadnjih sezonah nosil predvsem drese drugoligaških ekip, se je Darko Kremenovič v tekmovalni sezoni 2010/11 vrnil med slovensko nogometno smetano. Devetindvajsetletni Primorec je bil v minuli sezoni okronan za najboljšega strelca druge slovenske lige, v tej sezoni pa želi skočiti stopničko višje: povzpeti se na strelski prvoligaški prestol. S štirimi zadetki na drugem mestu sicer zaenkrat še gleda v hrbet Jožetu Benku, a to ga ne ovira pri zastavljenem načrtu. Še več, prepričan je, da mu s podobnimi predstavami, kot jo je prikazal proti aktualnim državnim prvakom, Luki Koper, lahko uspe …

Primorje, ki v zadnjem času niza dobre rezultate, je na zadnji prvenstveni tekmi na kolena pahnilo državne prvake. Kaj bi dejali po koprskem skalpu? Koprčani so do tekme z nami vknjižili tri zaporedne poraze, mi pa smo v vzponu. Priznati moram, da smo bili vsi prepričani v zmago, tako da slednja ni bila nobeno presenečenje. Enostavno smo bili boljši.

Do druge zmage v tej sezoni ste ekipi z dvema zadetkoma pomagali tudi vi. Ob tem ste bili izbrani še za najboljšega igralca 10. kroga. Kakšni so občutki ob takem priznanju? Vsak igralec si želi doseči čim več golov … Da pa sem bil izbran za najboljšega igralca kroga, pa je zame presenečenje. Od slovenskih prvoligaških zelenic sem bil odsoten dve leti in tega nekako nisem pričakoval. A vračam sem močnejši kot sem bil nekoč.

Sezone z ekipo niste začeli po želenih notah, a ste se 29. avgusta prebudili proti Olimpiji in jo premagali s 5:1. Kje vidite razlog za dvig rezultatske krivulje? Pod okriljem sedanjega trenerja Milana Petroviča (Vjekoslav Lokica je 10. avgusta zapustil Primorje, op.p.) smo bolj sproščeni in ni prisotnega nobenega pritiska. Razlog vzpona vidim tudi v tem, da smo s soigralci prava druščina in se dobro razumemo med seboj.

V sredo ste prvič zaigrali na prenovljenem štadionu v Ajdovščini. Vtisi niso več sveži, pa vendar … Kaj bi dejali? Edina težava je zgolj v tem, da travnata površina še ni takšna, kot bi morala biti. Zaenkrat je vse skupaj še čudno in nismo na to navajeni, saj tam še niti ne treniramo.

Kakšni so cilji trenutno sedmouvrščene ekipe iz "mesta burje" v tej sezoni? Naredili bomo vse, da ostanemo v ligi. Lepo bi bilo, če bi prvenstvo končali nekje na sredini lestvice. Če pa bomo višje, pa toliko bolje.

Kakšni pa so vaši cilji v tej sezoni? Biti najboljši strelec v prvenstvu in ostati med elito.

Če sva že pri najboljšem strelcu …V minuli sezoni ste bili s 15 zadetki najboljši strelec druge lige, letos pa si torej želite kraljevati na strelskem prestolu prve lige, kjer se z devetimi zadetki trenutno nahaja napadalec Nafte Jože Benko. Menite, da ga do konca sezone lahko prehitite? Če bom nadaljeval v takem ritmu, ga vsekakor lahko.

Znano je, da v tej sezoni z ekipo nekaj časa niste trenirali, posledično pa ste izpustili tekme proti Domžalam, Triglavu in Rudarju. Nam zaupate kaj več o tem? Res je. Po drugem krogu, torej po tekmi z Nafto, sem približno tri tedne treniral individualno. Razlog se skriva v neuspešnih poskusih dogovora za podpis pogodbe ter v nerednih izplačilih. Ko smo se z vodstvom Primorja dokončno zmenili in sem podpisal enoletno pogodbo, sem se vrnil in vnovič zaigral proti HiT Gorici.

Nobena skrivnost ni, da igralci plač niste prejeli že dolgo časa. Kakšno je stanje z izplačili danes? Okvirno so nam dolžni pet plač in stanje nikakor ni rožnato. Torej, žal, brez boljših premikov.

Na slovenski prvoligaški sceni je sila zanimiv pogled na lestvico: na vrhu kraljuje Nafta, Olimpija je še vedno prikovana na dno, Luka Koper pa tone vse globlje in globlje … Kaj bi dejali o tem? Nafta je v jesenskem delu sezone vedno visoko, v drugem delu prvenstva pa pade. Morda bo v tej sezoni drugače. Olimpija je imela krizo, ampak verjamem, da se bo dvignila, saj gre za velik klub. Skrbi pa me za Luko Koper … Če bodo nadaljevali s takimi predstavami, bodo izpadli iz lige.

V preteklosti ste se preizkusili tudi v tujini in sicer v Avstriji ter na Kitajskem. Vas še mika igranje na tujih zelenicah in kje bi najraje zaigrali? Vsekakor bi v tujino še odšel, ampak v bližino Slovenije. Torej v Nemčijo, Italijo ali Avstrijo.

Na slovenskih prvoligaških zelenicah ste branili tudi barve Kopra, HiT Gorice in Livarja. Bi si želeli zaigrati še v katerem slovenskem, seveda prvoligaškem klubu? Zaigral bi za Maribor ali Koper. Ampak za slednjega izključno zaradi bližine doma.

V preteklosti ste bili tudi član kar nekaj drugoligaških klubov. Nam zaupate razliko med drugo in prvo ligo? Priznati moram, da je razlika zelo majhna. Kar nekaj klubov v drugi ligi je namreč enako močnih kot nekaj ekip v prvi ligi.

Kateri slovenski branilec vam kot napadalcu pri doseganju zadetkov predstavlja največjo oviro? Koprski branilec Enes Handanagič, ki je najbolj oster igralec..

V nedeljo v "mestu burje" v 11. krogu gostite vodilno Nafto. Pričakovanja so, glede na dobro formo ajdovske zasedbe, bržkone visoka … Res je. Obe ekipi sta v vzponu in vsekakor nas čaka težka tekma. Oboji bomo šli na zmago in kar bo, bo. Vse, kar se bo zgodilo, bo dobro za nas. Dobrodošla bo tudi točka.

Ne spreglejte