Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
17. 12. 2007,
13.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2007, 13.18

8 let, 3 mesece

Bledi Američani sredi Italije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Sredino tekmo med Montepaschijem Sieno in Olimpijo bodo ljubljanski navijači kmalu potisnili v pozabo. Poraz z 28 točkami razlike ni vzpodbuden za začetek sezone in ne prinaša miru v moštvo.

Ošvrkniti je potrebno vse ameriške košarkarje, ki očitno še ne vedo, kako je potrebno braniti zeleno-bele barve. Trener Memi Bečirovič bo imel v prihodnjih dneh veliko dela, predvsem na psihološkem področju, da bo tujcem "zabil" v glavo, da je potrebno pustiti na parketu srce.

En poraz še ne prinaša slabe sezone. Tako so verjetno košarkarji Uniona Olimpije po sredini evroligaški tekmi s Sieno razmišljali sami pri sebi. Čeprav je italijanski prvak v zadnjem obdobju v izjemni formi, pa si verjetno "Ljubljančani" niso predstavljali, da se bodo iz Italije vrnili s takšnim minusom na računu.

Američani so ponavadi okrepitve …

Siena je bila v vseh pogledih boljši tekmec. Igralski kader je veliko bolj izpopolnjen, to pa zaradi tega, ker Italijani razpolagajo z veliko večjim proračunom. Omenja se tudi številka 15 milijonov evrov. Pa vseeno denar ne vpliva na agresivnost košarkarjev na parketu. Te odlike v dvorani Palasports Mens Sani ni bilo moč opaziti v moštvu slovenskega podprvaka. Nekateri so že dali svoj delež, najbolj pa je verjetno zbodla poznavalce košarke bleda igra vseh štirih Američanov. V praksi je v večini tako, da so tujci eni od nosilcev igre. V ekipi Memija Bečiroviča je zgodba povsem drugačna. Še največje razočaranje je bil Maurice Bailey, ki je od vseh prikazoval v dosedanjem poteku sezone najbolj stalne igre. Tokrat se je povsem ustrašil in brezvoljno korakal po igrišču. Sedem izgubljenih žog si organizator igre ne sme privoščiti, saj to takoj pomeni samomor celotne ekipe. Tudi preostali trije so bili sila povprečni. Ronell Taylor je za dve točki metal 0:6, velikokrat je bil celo neoviran. Luke Anderson je ponovno pokazal, da le lep izmet žoge še ne prinaša košev, center Chris Booker pa vse preveč želi igrati na poziciji štiri in se odmika stran od koša. Slednja sta najverjetneje tik pred odstrelom, kar je povsem logično. Vsaj ob pogledu na njuno igro.

Proti Olympiacosu drugačen obraz

Najbolj pozitivni osebi sta bili kapetan Marko Milič in Jasmin Hukić. Pri "Milku" se je že med tekmo videlo, da je nezadovoljen s pristopom nekaterih igralcev, kar je tudi jasno izrazil. Izkušnje iz preteklosti so ga namreč naučile, da se proti favoriziranim ekipam brez pravega naboja ne bo doseglo nič. Lahko se spomnimo preteklosti, ko so se "zeleno-beli" prav tako pomerili z veliko premožnejšimi ekipami, vendar na gostovanjih niso doživljali takšnih debaklov. Še več, velikokrat so grenili življenja evropskim gigantom.

Upajmo, da je bila sreda le priblisk in da bo že prihodnji teden, ko v Tivoli prihaja Olympiacos, razpoloženje v vrstah Olimpije povsem drugačno. Moramo pa se zavedati, da ima tudi grško moštvo odlične posameznike. V prvem krogu je pred domačimi navijači premagalo Tau Ceramico. Najnevarnejše orožje atenskega kluba je Litovec Arvidas Macijauskas. V Sieni sta nam že grenila življenje njegova rojaka Kšištof Lavrinovič in Rimantas Kaukenas. Čas je za delno poravnavo.

Ne spreglejte