Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
6. 1. 2010,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 6. 1. 2010, 9.24

8 let

Andrej Flajs: Potrebujemo še dve zmagi

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S kapetanom ACH Volleyja smo se pogovarjali o elitni ligi prvakov, o osvojenem slovenskem pokalu in o odbojkarski reprezentanci.

Če se nekoliko ozreva nazaj, ste bili na prvih treh tekmah lige prvakov zmeraj v igri za zmago. Dober občutek, mar ne? Res je. V prejšnjih letih se je v gosteh igralo drugače ali pa manj pogumno, manj kakovostno kot letošnjo sezono. Upam, da bomo s tem trendom dobrih iger v gosteh tudi nadaljevali še naprej. A najprej nas čaka Paris doma in tukaj moramo novo leto začeti z zmago, saj lahko le tako upamo na uvrstitev v končnico.

Francosko ekipo ste suvereno s 3.0 premagali že na prvi tekmi v Parizu, kakšna usoda jo čaka v Tivoliju? Jo boste zmleli v prah? (Smeh). Zagotovo jih čaka glasnejše navijanje. Upam, da bodo naši navijači dokazali, da je Tivoli ena najglasnejših dvoran v odbojkarski Evropi. Glede igre pa pričakujem, da bodo oni igrali boljše, saj se še zmeraj borijo za tretje mesto v skupini, ki teoretično vodi v nadaljnje tekmovanje ali pa v pokal CEV. Gre torej za Evropo.

Mislite, da bo morebitna zmaga ACH Volleyja dovolj za napredovanje v končnico? Ne. Paris moramo premagati, v zadnjih dveh krogih pa nas čakajo še Turki in Poljaki. Napovedovati toliko naprej je težko, a zagotovo bo potrebno zmagati na vsaj še eni tekmi. Mislim, da se bomo na koncu s Turki borili za drugo mesto v skupini. To pomeni, da moramo doma premagati Poljake ali pa v gosteh Turke. Naša prednost bo v tem, da nas čakata še dve tekmi doma in ena v gosteh. Mislim, da igramo pred domačo publiko nekaj odstotkov boljše kot v gosteh. Pa tudi z vidika tekem, ki jih moramo še odigrati januarja, je to boljše. Na sporedu bodo namreč številne tekme v Interligi, za nas pa se bo začelo še državno prvenstvo.

Lahko potrdite, da je ekipa sedaj uigrana in da lahko na vsaki tekmi pokažete vrhunsko odbojko? Upam, da poškodb ne bo več, da se bomo izognili boleznim in da bomo še naprej imeli konstantno dobre rezultate in igre. Najlepše bi bilo zmagovati. A se zavedamo, da bodo tako v Interligi in ligi prvakov prišli porazi. Bistveno je to, da se uvrstimo naprej v končnico v ligi prvakov in na zaključni turnir Interlige.

Čeprav ste pred kratkim osvojili slovenski pokal, ste na finalnem turnirju obe tekmi dobili tesno s 3:2. Je to znak za alarm? Ne bi rekel. Pokal je specifičen, ker igramo proti domačim nasprotnikom. Ti so še toliko bolj motivirani, ker se dobro zavedajo, da je vsaka zmaga proti nam velikanski dosežek. Kaj je namreč lepšega za tekmeca kot to, da nam prekriža načrte prav v pokalu, kjer je veliko lažje osvojiti lovoriko kot v prvenstvu, kjer se igra več tekem in imaš možnost popravnega izpita. V pokalu pač ne.

Maja vas čakajo reprezentančne kvalifikacijske tekme. Vas morebiti skrbi, ker še ni znan selektor? Niti ne, ker se z reprezentanco trenutno sploh ne obremenjujem. Nisem se še niti odločil, ali bom v njej sodeloval. Za to imam osebne razloge. Projekt reprezentanca je še zelo daleč, to so še štirje meseci. Sedaj sem osredotočen na klubske cilje. Odločitev o nastopu v reprezentanci bom sprejel po koncu državnega prvenstva. Prej moram še videti, kakšen bo reprezentančni program.

Koga pa bi radi videli na selektorskem stolčku, našega strokovnjaka ali tujca? Vseeno mi je.

Ne spreglejte