SiolNET. Sportal Rokomet
1,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger
žreb skupin ep 2020

Ne v neposredno bližino, Slovenci na EP k aktualnim podprvakom

1,51

termometer

Veselin Vujović | Slovenska rokometna reprezentanca bo skupinski del igrala v Göteborgu. V njeni skupini so še Švedi, Švicarji in Poljaki. | Foto: Sportida
Slovenska rokometna reprezentanca bo skupinski del igrala v Göteborgu. V njeni skupini so še Švedi, Švicarji in Poljaki. Foto: Sportida

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnjem žrebu na Dunaju dobila tekmece na evropskem prvenstvu, ki bo med 9. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Slovenija bo prvi del igrala v skupini F v Göteborgu, v njej so še aktualna podprvakinja Švedska, Švica in Poljska.

Ekipe bodo v prvem delu zaključnega turnirja, ki bo prvič v zgodovini na sporedu v treh državah in bo na njem nastopilo 24 izbranih vrst, razdeljene v šest skupin s po štirimi reprezentancami, ki bodo igrale na Dunaju ter v Gradcu, Trondheimu, Malmöju in Göteborgu.

Atraktivna skupina, težki tekmeci, a "nihče ni nepremagljiv"

"Žreb nam je dodelil zelo atraktivno skupino z gostiteljem tekmovanja. Na papirju smo boljši od Švice in Poljske, zato pričakujem, da bomo igrali za prvo mesto v skupini s Švedi. To bo odločilna tekma, saj vsaka točka, ki jo prineseš v nadaljevanje, šteje. Tradicionalno igramo bolje proti dobrim reprezentancam, zato sem optimist," je bil prvi komentar slovenskega selektorja Veselina Vujovića.

Kapetan reprezentance Vid Kavtičnik pa meni: "Skupina je zanimiva. Naša naloga je, da iščemo priložnosti proti Švedski in v nadaljevanje prenesemo vse točke. Tam nas čakajo težki tekmeci, a nihče ni nepremagljiv. Žal bomo zaradi oddaljenosti prizorišča odvisni predvsem od sebe, a si želimo, da bi nas zvesti navijači podprli tudi na Švedskem."

V drugi del se bosta uvrstili po dve najbolje uvrščeni zasedbi, ki bosta nastopali na Dunaju in v Malmöju, medtem ko bo finalni del na sporedu v Stockholmu.

Zanimiva bo skupina A v Gradcu, v kateri bodo igrali Hrvati, Črnogorci, Srbi in Belorusi. Branilci naslova Španci se bodo v Trondheimu merili z Nemci, Latvijci in Nizozemci.

Skupine EP 2020 (9.-26. januar):

Skupina A (Gradec):
Hrvaška
Belorusija
Črna gora
Srbija

Skupina B (Dunaj):
Češka
Severna Makedonija
Avstrija
Ukrajina

Skupina C (Trondheim):
Španija
Nemčija
Latvija
Nizozemska

Skupina D (Trondheim):
Francija
Norveška
Portugalska
BiH

Skupina E (Malmö):
Danska
Madžarska
Islandija
Rusija

Skupina F (Göteborg):
Švedska
Slovenija
Švica
Poljska

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin