Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2019,
19.37

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Petek, 28. 6. 2019, 19.37

4 leta, 10 mesecev

žreb skupin ep 2020

Ne v neposredno bližino, Slovenci na EP k aktualnim podprvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51
Veselin Vujović | Slovenska rokometna reprezentanca bo skupinski del igrala v Göteborgu. V njeni skupini so še Švedi, Švicarji in Poljaki. | Foto Sportida

Slovenska rokometna reprezentanca bo skupinski del igrala v Göteborgu. V njeni skupini so še Švedi, Švicarji in Poljaki.

Foto: Sportida

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnjem žrebu na Dunaju dobila tekmece na evropskem prvenstvu, ki bo med 9. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Slovenija bo prvi del igrala v skupini F v Göteborgu, v njej so še aktualna podprvakinja Švedska, Švica in Poljska.

Ekipe bodo v prvem delu zaključnega turnirja, ki bo prvič v zgodovini na sporedu v treh državah in bo na njem nastopilo 24 izbranih vrst, razdeljene v šest skupin s po štirimi reprezentancami, ki bodo igrale na Dunaju ter v Gradcu, Trondheimu, Malmöju in Göteborgu.

Atraktivna skupina, težki tekmeci, a "nihče ni nepremagljiv"

"Žreb nam je dodelil zelo atraktivno skupino z gostiteljem tekmovanja. Na papirju smo boljši od Švice in Poljske, zato pričakujem, da bomo igrali za prvo mesto v skupini s Švedi. To bo odločilna tekma, saj vsaka točka, ki jo prineseš v nadaljevanje, šteje. Tradicionalno igramo bolje proti dobrim reprezentancam, zato sem optimist," je bil prvi komentar slovenskega selektorja Veselina Vujovića.

Kapetan reprezentance Vid Kavtičnik pa meni: "Skupina je zanimiva. Naša naloga je, da iščemo priložnosti proti Švedski in v nadaljevanje prenesemo vse točke. Tam nas čakajo težki tekmeci, a nihče ni nepremagljiv. Žal bomo zaradi oddaljenosti prizorišča odvisni predvsem od sebe, a si želimo, da bi nas zvesti navijači podprli tudi na Švedskem."

V drugi del se bosta uvrstili po dve najbolje uvrščeni zasedbi, ki bosta nastopali na Dunaju in v Malmöju, medtem ko bo finalni del na sporedu v Stockholmu.

Zanimiva bo skupina A v Gradcu, v kateri bodo igrali Hrvati, Črnogorci, Srbi in Belorusi. Branilci naslova Španci se bodo v Trondheimu merili z Nemci, Latvijci in Nizozemci.

Skupine EP 2020 (9.-26. januar):

Skupina A (Gradec):
Hrvaška
Belorusija
Črna gora
Srbija

Skupina B (Dunaj):
Češka
Severna Makedonija
Avstrija
Ukrajina

Skupina C (Trondheim):
Španija
Nemčija
Latvija
Nizozemska

Skupina D (Trondheim):
Francija
Norveška
Portugalska
BiH

Skupina E (Malmö):
Danska
Madžarska
Islandija
Rusija

Skupina F (Göteborg):
Švedska
Slovenija
Švica
Poljska

Ne spreglejte