Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2023,
7.52

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

liga prvakinj Györ Ana Gregorič

Sreda, 10. 5. 2023, 7.52

10 mesecev, 3 tedne

žreb polfinala zaključnega turnirja lige prvakinj

Györ Ane Gros čakajo aktualne zmagovalke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
EHF Euro22: Slovenija - Švedska, slovenska ženska rokometna reprezentanca Ana Gros | Györ slovenske kapetanke Ane Gros bo v polfinalu lige prvakinj igral z branilkami naslova. | Foto Grega Valančič/Sportida

Györ slovenske kapetanke Ane Gros bo v polfinalu lige prvakinj igral z branilkami naslova.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po torkovem žrebu parov zaključnega turnirja rokometne lige prvakinj, ki bo 3. in 4. junija v Budimpešti, je znano, da bo slovenska reprezentantka Ana Gros z madžarskim Györom izzvala Vipers Kristiansand. Rokometašice norveškega kluba so sicer dvakratne zaporedne prvakinje. Drugi par bo madžarsko-danski, in sicer Ferencvaros - Esbjerg.

EHF Euro2022: Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca Ana Gros
Sportal Ostale so le še štiri, Grosova edina Slovenka na zaključnem turnirju

Györ je v četrtfinalu tudi po zaslugi odličnih iger Ane Gros ugnal danski Odense s skupnim izidom 66:55. Najboljša slovenska rokometašica zadnjih let je skupaj zabila 19 golov.

Prvi madžarski klub se bo boril za šesto lovoriko v zgodovini elitnega evropskega tekmovanja za ženske. V finalu je Györ igral devetkrat. Nazadnje prav lani, ko je izgubil proti Vipersu. Ta bo še četrtič zapovrstjo del zaključnega turnirja. Prvič, v sezoni 2018/19, je zasedel tretje mesto, po odpovedi zaradi pandemije novega koronavirusa (2019/20) pa je naslednji dve izdaji tega tekmovanja dobil.

Kristainsand je v četrtfinalu izločil Rapid iz Bukarešte, ki je na tekmah za uvrstitev med najboljših osem izločil Krim Mercator.

Kristainsand je na tekmah za uvrstitev med najboljših osem izločil Krim Mercator. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Kristainsand je na tekmah za uvrstitev med najboljših osem izločil Krim Mercator. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Dansko-madžarski polfinale

Esbjerg bo drugič nastopil na zaključnem turnirju, potem ko je v pretekli sezoni izgubil tekmo za tretje mesto proti Metzu. Ta je v četrtfinalu po preobratu na povratni tekmi premoč priznal Ferencvarosu.

Druga madžarska ekipa bo v polfinalu igrala petič, dvakrat je bila finalistka, a obakrat izgubila v sezonah 1970/71 ter 2001/02. To bo prvi nastop Ferencvarosa na zaključnem turnirju najboljše četverice, odkar so uvedli ta sistem za sezono 2013/14.

Brez nastopa na zaključnem turnirju je ostala druga slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie. Ta je z Bukarešto izgubila v četrtfinalu proti Esbjergu.

 

Ne spreglejte