Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
27. 10. 2013,
7.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boris Denič selektor Uroš Zorman

Nedelja, 27. 10. 2013, 7.53

6 let, 7 mesecev

"Zormanu ne bomo dajali pištole na čelo"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Boris Denič, selektor moške rokometne reprezentance, je pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo 2015 odločen, da mora Slovenija ne glede na okoliščine premagati vse tekmece.

Nesrečna in usodna Belorusija, ki je odpihnila evropsko prvenstvo, ni pozabljena, še zdaleč ne. A selektor Boris Denič je po prvem trimesečju svoje krstne epizode v trenerski karieri na reprezentančno akcijo za srečanji s Švico in Ukrajino prispel s še večjim veseljem in elanom kot ponavadi. Ne samo da je boljše domače srebro kot tuje zlato, Denič je v tem času ugotovil, da ima zlato doma. "Ko greš v tujino, spoznaš, koliko so tvoji igralci vredni in koliko znajo. Zdaj to vem. Komaj čakam, da začnem delati z njimi, ker vem, da me razumejo. Včasih so naši igralci doma malo podcenjeni. Treba je delati z drugimi rokometnimi šolami, da bi videl, kaj pomeni naša," je poudaril trener Dinama iz Minska. Slovenija, ki jo tekma s Švico čaka v sredo v Velenju, ima v skupini še Ukrajino in Luksemburg. V izločilni dvoboj za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015 se uvrsti le zmagovalec skupine.

Prejšnji teden je iz Poljske prišla novica, da je Uroš Zorman poškodovan. Spletna stran Kielc je kot čas okrevanja za njegov gleženj navedla tri tedne. A po selektorjevih besedah kapetan že trenira. "Poškodoval se je proti Wisli, v Sloveniji opravlja terapije in je že začel trenirati. On in zdravniška služba bosta povedala, kako je z njegovim gležnjem. Gotovo si želim, da bi igral, ampak če ne bo mogel, bodo morali pač drugi prevzeti njegovo vlogo. Tu ni dileme. Imamo kakovost, ki lahko nadomesti Uroša. Zdravje je na prvem mestu, Zorman pa nikoli ni hlinil poškodb. Gotovo mu ne bomo dajali pištole na čelo. Če bo dobil zeleno luč zdravniške službe, bo gotovo igral," je o primeru Zorman dejal Denič, ki ima kljub poškodbi Marka Bezjaka na zalogi še nekaj srednjih zunanjih. Sebastiana Skubeta, Deana Bombača in tudi Davida Špilerja.

V Deničevih mislih je tudi Staš Skube, ki je uvrščen na širši seznam. O njem in Juretu Natku je selektor spregovoril že v intervjuju za Sportal pred dnevi, tokrat pa je pojasnil še status Petra Puclja, še enega pripadnika seznama 28-erice igralcev, ki pridejo v poštev za kvalifikacije. "Če se kdo poškoduje, kot se je zgodilo proti Islandiji, ko smo imeli poškodovan ves centralni blok, je Pucelj tisti, ki krpa luknje. Poklicali smo ga tudi, ko se je na svetovnem prvenstvu poškodoval Dragan Gajić. Prišel je in odigral vrhunsko tekmo proti Rusom. On ni sporen, ampak če razmišljamo za prihodnost, imamo bolj obetavne fante, ki jih moramo potiskati naprej, kot je Pucelj. To smo mu povedali in to spoštuje. Ko ga reprezentanca potrebuje, ne glede na raven tekmovanja, je on vedno zraven," je selektor pohvalil Gorenjčev odnos do reprezentance.

Ne spreglejte