Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 5. 2009,
14.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 5. 2009, 14.09

8 let, 3 mesece

Zorman brez odškodnine v Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Rokometni velikan Celje PL je po številnih odhodih poskrbel za prvo večjo okrepitev. V knežje mesto se vrača Uroš Zorman, v prihodnjih dneh pa naj bi mu sledila še Renato Vugrunec in Aleš Pajovič.

Vodstvo "pivovarjev", ki sicer ni v najboljših odnosih z navijači, se je odločilo, da po tej sezoni, ki ne bo nikomur ostala v lepem spominu, naredi veliko čistko v garderobi. Večji del ekipe se bo poslovil in medtem ko so odhodi že dalj časa znani, pa se ni nič vedelo o novincih. Najprej so v celjski dres vrnili Dejana Saviča, sedaj pa poskrbeli za prvo veliko ime v svetovnem rokometu. V dvorano Zlatorog se vrača Uroš Zorman, ki je podpisal dveletno pogodbo. Slovenski organizator igre se v domovino vrača brez odškodnine, ne glede na to, da je imel s Ciudadom Realom še dveletno pogodbo.

"Zelo sem vesel, da se vračam domov in da se vračam v Celje, ki je seveda najuspešnejši klub v Sloveniji. Tu sem preživel izjemno lepi sezoni in pol in kljub temu, da je klub trenutno v manjši krizi, sem prepričan, da se bomo v prihodnje, seveda tudi z mojo pomočjo, veselili še veliko lepih trenutkov, ki si jih celjski klub zasluži," je po podpisu pogodbe z novim/starim delodajalcem dejal igralec, ki je športno pot začel pri ljubljanskem Slovanu.

Pajovič in Vugrinec še ta teden?

Nove okrepitve pa je bil več kot vesel tudi trener Tone Tiselj: "Uroš Zorman je vsekakor najboljši slovenski srednji zunanji igralec. Bil je zraven pri največjih uspehih slovenske reprezentance in Celja, tudi v Ciudad Realu pa ima zelo odgovorno vlogo. To smo še posebej lahko videli tako lani v finalu proti Kielu, kot tudi v letošnjem polfinalu s Hamburgom, kjer je vsak, ki je te tekme gledal, lahko videl, kako pomembno vlogo igra Uroš. Je srednji zunanji igralec, ki pomeni veliko okrepitev za našo ekipo."

Kot so nam zaupali naši viri, pa naj bi še v tem tednu prišlo do podpisa pogodbe še z dvema nekdanjima igralcema Celja. Gre za Aleša Pajoviča in Renata Vugrinca, ki prav tako nastopata v Španiji. Prvi za Ciudad Real, drugi pa za Portland San Antonio. Celjani naj bi na vsak način v ekipo znova pripeljali tudi perspektivnega krožnega napadalca Miho Žvižeja. Celjana, ki v mesto ob Savinji ni dobil priložnost ter odšel na posojo v Slovana, kjer je izjemno napredoval. Sam naj ne bi bil preveč naklonjen odhodu nazaj v rodno mesto, sploh ob dejstvu, da v Celju za prihodnjo sezono ostajata dva krožna napadalca – Alem Toskić in Luka Ščurek.

Ne spreglejte