Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
20. 9. 2015,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Bešiktaš Branko Tamše

Nedelja, 20. 9. 2015, 11.42

8 let

Zmaga s pridihom žlahtnosti

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za tiste, ki lige prvakov ne spremljajo najpodrobneje, bi na prvi pogled moralo biti gostovanje Celja pri turškem Bešiktašu, ki je lani v tem tekmovanju debitiral, bolj ali manj rutinska naloga.

A na drugi in ob vsakem naslednjem pogledu je stvar drugačna. Turki so se okrepili z nekaj zelo zanimivimi balkanskimi igralci, ohranili jedro domačih igralcev, razpolagajo pa s približno dvakratnikom celjskega proračuna.

Sicer so igrali brez odličnega hrvaškega asa Ivana Ninčevića, a v celjski ekipi je bilo zdravstvenih težav še bistveno več. Miha Zarabec je stopil na igrišče le za nekaj minut, Blaž Janc od superpokala konec avgusta ni resno treniral, Ivana Gajića v Turčijo sploh ni bilo, ker je prav tako poškodovan, Gal Marguč ni zaigral zaradi oteklega kolena, Luka Dobelšek pa je imel v dneh pred tekmo težave z bruhanjem. Tako ali tako pa še ne igra brazilska okrepitev Arthur Patrianova. Poleg tega popolnoma zdravi niso niti še nekateri drugi člani ekipe.

V tem kontekstu in ob predpostavki, da je bila zmaga v boju za napredovanje v osmino finala praktično obvezna, dobita dve istanbulski točki – Celje je slavilo s 30:24 – pridih žlahtnosti.

"Imamo veliko rezerv"

"Za nami je izjemno težka tekma. Že večkrat omenjene poškodbe nas niso ustavile na poti do zmage. Nismo odstopali od svojega načina, nismo bili briljantni, odigrali tekme, kot bi si jo želel, vendar moram pohvaliti igralce za borbenost, vztrajnost in linijo, ki smo jo imeli. Igra, ki smo jo prikazali tokrat, je bila v Turčiji dovolj. Vsilili smo jim svoj ritem, tempo in igro, imamo pa še veliko rezerv, za kar imamo kar nekaj objektivnih razlogov. Verjamem, da bomo, ko bomo popolni in bomo skupaj opravili več treningov, še boljši," je bil v izjavi za klubsko spletno stran razumljivo zelo zadovoljen trener Branko Tamše.

"S toliko napakami, kot smo jih naredili tokrat, in z določenimi pomanjkljivostmi, ki se nam ne bi smele dogajati, bomo še težje igrali proti boljšim ekipam, ki nas čakajo v nadaljevanju. Ostanejo nam dober trening, maksimalna koncentracija, dobra priprava na vse tekme in dober počitek. Verjamem, da bomo s še boljšimi tekmeci enakovredni oziroma jih tudi premagovali," zre v prihodnost celjski trener.

Začetek presenečenj

Vsi naslednji tekmeci v skupini A lige prvakov bodo namreč močnejši. V soboto prihaja v Zlatorog Zagreb, nato pa Celjane čaka tekma s poljsko Wislo. Ta je v prvem krogu remizirala z Veszpremom. Presenečenje morda še večjih razsežnosti pa je visoka zmaga Zagreba nad Kielom. Za nameček je Flensburg več kot prepričljivo ugnal Pariz. Že začetek je očitno pokazal, da v tej skupini teorija in praksa nista povsem skladni oziroma da so razmerja moči na igrišču drugačna od tistih na papirju.

Ne spreglejte