Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
21. 1. 2015,
20.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marko Bezjak Primož Prošt slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo

Sreda, 21. 1. 2015, 20.06

8 let

Zmaga, ki sta jo režirala onadva

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Marko Bezjak in Primož Prošt, rokometna reprezentanta, imata kar nekaj skupnih točk. Zadnja je bila ta, da sta se izjemno izkazala na srečanju proti Braziliji.

Oba ste legionarja v bundesligi, oba sta se v tujino podala iz Gorenja, oba sta že vrsto let v reprezentanci in oba sta junaka zmage na svetovnem prvenstvu proti Braziliji (35:32). Marko Bezjak je imel stoodstotni strelski izkupiček in dosegel dva zadetka, ko je bilo najbolj potrebno. Primož Prošt se je izkazal na drugi strani igrišča in poskrbel, da se Brazilci niso približali v najpomembnejšem trenutku. Slovenija mora v zadnjem krogu za prvo mesto premagati Španijo za tri gole, za drugo za dva, v nasprotnem primeru bo tretja v skupini.

''Zmagi se ne gleda v zobe, a zagotovo je bila težka. Vedeli smo, da nam ne ugaja brazilska obramba. Nekajkrat smo imeli že štiri gole prednosti in jo prelahko zapravili. Vedno znova smo se mučili in šli od začetka. Izgubljene žoge v napadu so nas pokopale. Priborili smo si izjemno pomembno zmago, ki nam zagotavlja drugo ali tretje mesto v skupini,'' pravi Primož Prošt, avtor štirih, a izjemno pomembnih obramb. ''Brazilci so igrali zelo globoko obrambo. Zaradi tehničnih napak smo postali živčni in začeli izgubljati še več žog. Vsaka takšna se je končala s protinapadom.''

Za ceno zmage sprejemljiva tudi slabša igra

Organizator igre Bezjak že kar nekaj časa čaka na svojo pravo eksplozijo v reprezentanci. Tokrat je prevzel odgovornost. ''Gotovo je bila bolj stresna tekma, kot ste si želeli vi. Mi smo vedeli, da bo težka. Na koncu smo zdržali, kar je pomembno. Igra ni bila vrhunska. Brazilska obramba nam je delala kar veliko preglavic,'' je povedal Ormožan, ki so mu srce ogreli tudi prleški navijači.

Priznava, da slovenska igra ni prava, a se ne bi branil zmag v zameno za predstave, ki niso najlepše za oko: ''Danes so nam postavili globoko obrambo, že proti Katarju nismo prišli v svoj ritem. Trenutno je tako, a če bodo do konca igrali slabo in zmagovali, bo v redu. Upam, da bomo popravili igro, da bo tudi gledalcem malo bolj ugajala.''

V petek Slovenija v zadnjem krogu igra s svetovnimi prvaki. ''Španci so načeloma močnejši, so favoriti naše skupine, mi bomo merili na zmago in poskušali odigrati čim bolje,'' pravi srednji zunanji Magdeburga.

Ne spreglejte