Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2013,
14.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 12. 10. 2013, 14.55

8 let

Zmaga darilo Zarabcu za rojstni dan?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborski rokometaši ob 19.00 začenjajo letošnje evropsko potovanje v pokalu EHF. Nasprotnik v 2. krogu je avstrijski Bregenz, prva tekma pa vijoličaste čaka na gostovanju.

Mariborčani so v lanski sezoni v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju z uvrstitvijo v četrtfinale, kjer se jim proti nemškemu Göppingenu le za gol izmuznil nastop na zaključnem turnirju, postavili visoko letvico. Kot nosilci 2. kroga tekmovanja so letos za nasprotnika dobili avstrijski Bregenz, ki je v 1. krogu izločil kosovsko Prištino. Devetkratni državni in štirikratni pokalni avstrijski prvaki imajo bogate evropske izkušnje, saj že 13. sezono zapored nastopajo v evropskih tekmovanjih, v teh pa so kar štiri sezone (2004/05–2008/09) nastopali v skupinskem delu lige prvakov. V pretekli sezoni so izpadli v polfinalu domačega prvenstva, trenutno pa z odigrano tekmo več zasedajo drugo mesto v avstrijski ligi. "Gre za zelo težkega nasprotnika, ki ga vodi priznani islandski rokometni strokovnjak. Gre za mednarodno zasedbo na visoki profesionalni ravni, hkrati pa je Bregenz zelo dobro organiziran klub. Zagotovo bomo morali narediti vse, kar je v naši moči, da domov pridemo s pozitivnim rezultatom. Seveda pa je to šele prvi polčas obračuna, drugi se bo odigral v Mariboru. Skratka, naša naloga je, da iztržimo ugoden rezultat, ki nam bo na povratnem srečanju pred domačim občinstvom dal možnosti za razmišljanje o napredovanju," je pred srečanjem za klubsko spletno stran razmišljal trener MariboraMarko Šibila. Njegov prvi organizator igre Miha Zarabec prav danes slavi svoj 22. rojstni dan in zmaga bi bila kar pravšnje darilo.

Zagotovo je pri Bregenzu treba izpostaviti znanca slovenskih igrišč, krožnega napadalca Filipa Gavranovića, ki je še lani zelo uspešno branil barve koprskega Cimosa. Tu sta še litovski reprezentant Povilas Babarskas in avstrijski reprezentant Lukas Mayer. "Prepričan sem, da so želje in motivi vseh nas zelo veliki. Verjamem, da se fantje zavedajo svojih sposobnosti in temu primerno smo tudi v letošnji sezoni sposobni narediti dober rezultat v tem evropskem tekmovanju. Dali bomo vse od sebe in morda bomo tudi koga presenetili s tem, da znamo igrati dober in moderen rokomet," je dodal Šibila, ki na mariborski klopi sedi že četrto sezono.

Ne spreglejte