Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2008,
19.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 9. 2. 2008, 19.12

8 let

Zmaga Ciudada višja od zaslužene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Rdeči dvorani v Velenju sta se v prvem krogu glavnega dela rokometne lige prvakov udarila Gorenje Velenje in Ciudad Real. Slednji je opravičil vlogo favorita in zmagal z 31:22.

Po dobrem mesecu in pol so rokometaši Gorenja znova stopili na igrišče v rokometni ligi prvakov, glavni del tekmovanja pa ne bi mogli začeti z atraktivnejšim tekmecev, kot je Ciudad Real, ki je gostoval v Velenju.

V napadu šepala realizacija

Španci so vlogo papirnatega favorita nakazali že na samem začetku, ko so povedli s 3:0, dvakrat je zadel Petar Metličić, domači pa so do prvega zadetka prišli v 3. minuti, ko se je med strelce vpisal Matjaž Mlakar (1:3).

Tri minute zatem so gostje vodili s +4 (5:1), še v isti minuti pa je moral za dve minuti na klop Mlakar. Trener Ivica Obrvan je v omenjeni minuti v napadu zamenjal Aleša Sirka z Luko Dobelškom. "Ose" so nato v obrambi zaigrale bolj agresivno, Matevž Skok pa je z nekaterimi odličnimi obrambami omogočil soigralcem, da se približajo, kar jim je tudi uspelo, saj je bilo v 11. minuti 4:5. Trener Obrvan je v nadaljevanju napravil še nekaj menjav v napadu, Velenjčani so v 16. minuti zaostajali s 6:7, nato pa imeli veliko težav z realizacijo, odlično pa je branil tudi Arpad Šterbik (v prvem polčasu zbral 10 obramb) in v 21. minuti je Ciudad povedel z 10:6, domači trener Obrvan pa je zahteval minuto odmora.

V zadnjih desetih minutah prvega dela igre se je pri gostih v napadu razigral Sergej Rutenka, ki je v tem delu dosegel štiri zadetke, v 26. minuti je postavil tudi najvišjo prednost prvega dela igre (14:8). Velenje je do konca polčasa uspel znižati rezultat, saj so polčas končali z rezultatom 11:15.

Ko se razigra Rutenka se razlika veča

Gorenje je drugi polčas v napadu začelo z dvema krožnima napadalcema, kar se je izkazalo za uspešno, saj so se približali na gol zaostanka (15:16), za izenačenje pa jim je zmanjkalo nekaj sreče in znanja. Po dveh zaporednih obrambah Joseja Javierja Hombradosa so se gostje v 39. minuti odlepili na +3 (18:15). V 43. minuti je bil pri Špancih izključen Viran Marros. Malo zatem so imeli na voljo domači še strel iz sedmih metrov, a je oboje ostalo neizkoriščeno, saj so gostje celo povišali prednost na +5 (22:17).

Znova so sledile minute Rutenke in znova so Španci vodili za +6 (25:19), trenerju Obrvanu pa ni ostalo nič drugega kot da zahteva minuto odmora. Po slednji je po novem španski državljan dobil v napadu svojega čuvaja. V 53. minuti je Mlakar prekinil šestminutni strelski post Velenja (20:26). V sami končnici tekme so "ose" v napadu ostale brez idej, kar so gostje kaznovali z zadetki in na koncu zmagali z najvišjo prednostjo na tekmi 31:22.


Fotoutrinki s tekme:














Ne spreglejte