Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
13. 10. 2012,
21.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 13. 10. 2012, 21.37

6 let, 7 mesecev

Zlatorog slavi – padel švedski prvak

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 3. krogu lige prvakov je Celje brez petih igralcev v Zlatorogu premagalo švedskega prvaka Sävehof z 31:25 (17:14) za krstno zmago v letošnji sezoni. Sledi gostovanje pri romunski Constanti.

Celjska ekipa je v dneh pred tekmo poleg kvarteta poškodovanih (Perić, Žvižej, Žuran, Potočnik) ostala še brez desnega zunanjega Žige Mlakarja, ki ga je zdelala vročina. Zato je imel Vladan Matić na voljo zgolj 11 igralcev in tri vratarje. Mlakarja je v prvi postavi zamenjal Nemanja Zelenović, ob njem pa so začeli še Mate Lekai, Sebastian Skube, David Razgor, Gašper Marguč, Alem Toskić, Matevž Skok pa je bil v vratih. V obrambi je priložnost dobival Vid Poteko.

Iznašli zdravilo za švedske strelce

Kot proti Atleticu so Celjani pred tokrat bolj polnim Zlatorogom, kjer se je zbralo okrog 2500 gledalcev, znova začeli zelo poletno. Matić je zaukazal gibljivo obrambo 3-2-1, ki je v navezi s Skokom – 10 obramb že v prvi četrtini tekme – delovala imenitno. Opevani gostujoči strelci so bili videti dokaj nebogljeno, Celjani so švedske napade zaustavljali pravočasno in često, kar je vodilo do precej izgubljenih žog gostov. V napadu so se pivovarji v veliki meri poslužili menjave mest, igre na krožnega napadalca in na desno krilo, kjer je Marguč v svojem slogu vešče izkoriščal prostor in do odmora zabil pet golov. Samozavesten je bil Zelenović, še bolj pa Borut Mačkovšek, ki je dobil priliko sredi polčasa. Prednost je je zlagoma višala, ravno mladenič iz Izole, ki je za pet golov v prvem delu porabil zgolj šest žog, pa je dvakrat poskrbel za najvišjo – šest golov. V skandinavsko nepopustljivem slogu so Švedi v zadnjih petih minutah prvega polčasa poskrbeli, da Celje v garderobo ne bi odšlo s preveč visokoletečimi mislimi. Izrabili so nekaj neizkoriščenih domačih napadov, razigralo se je desno krilo Tobias Johansson in Celjani so se na odmor odpravili s plus tri.

Rdeči karton? Ni panike

Obramba, Skok, Zelenović, Skube in Razgor so do 38. minute poskrbeli za vnovičnih šest golov prednosti (22:16), nato pa je rdeči karton zaradi prekrška nad Albrechtsonom dobil Poteko, nadomestil ga je Igor Žabič. Sodniška odločitev je razburila navijače, igralce pa očitno še bolj podžgala. Skube je namreč v 41. minuti zabil svoj peti gol za najvišjih sedem prednosti (25:18). Celje je vztrajalo na visokih obratih. V vrata je namesto Skoka, ki je zbral 16 obramb, stopil Urban Lesjak, pivovarji so v zadnjih 12 minut tekme vstopili s sedmimi goli prednosti in obetajočo igro.

Zaključek, ki je dvignil na noge Zlatorog

Obramba, Matić se je v drugem delu bolj naslonil na 5-1, je bila tudi v nadaljevanju živahna in temeljni kamen celjske igre. Zelenović je šest minut pred koncem zadel za 30:23, priložnost je dobil tudi komaj 15-letni desnokrilni igralec Blaž Janc. Švedi so bili v napadu dokaj brezidejni, v obrambi pa so poskušali z globoko 5-1.

A Celjani so se na lastnih napakah očitno precej naučili in tekmo brez težav pripeljali h koncu in slavili 31:25. Kljub nekaj nerodnostim v napadu v končnici, ki so jih stale višje razlike, saj so vodili že za osem. Gol razlika je za uvrstitev v skupini vse prej kot nepomembna. V naslednjem krogu čaka Celjane gostovanje pri romunski Constanti, za zdaj najskromnejši ekipi skupine, in sicer že v četrtek.

Ne spreglejte