Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
5. 1. 2015,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastian Skube slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo Katar

Ponedeljek, 5. 1. 2015, 10.59

8 let

Zlato jajce rokometne reprezentance

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sebastian Skube bo imel na svetovnem rokometnem prvenstvu v Katarju eno najpomembnejših vlog med slovenskimi zunanjimi igralci.

Pri 27 letih Sebastian Skube v reprezentanci in nasploh ni nikakršen zelenec. Nasprotno, odhaja že na četrto veliko tekmovanje. Debitiral je pred petimi leti v Avstriji. Med drugim ga odlikujeta zanesljivost in vsestranskost, zaradi česar ga je selektor Boris Denič poimenoval kar zlato jajce reprezentance, saj ga lahko postavi na praktično vse zunanje položaje.

V Katarju bo, če le ne bo kakšnih zapletov s poškodbami pri organizatorjih igre, zanj rezervirano predvsem mesto levega zunanjega igralca, ki ga več kot uspešno obvladuje tako v reprezentanci kot v klubu.

Močnejši kot pred dvema letoma

"Mislim, da smo močnejši, boljši kot pred dvema letoma. Gotovo smo izkušenejši kot na svetovnem prvenstvu v Španiji. Igramo v kakovostnih tujih klubih, kjer imamo vidne vloge. Vemo, kaj smo naredili v Španiji. Mislim, da imamo enak domet. A za polfinale sta potrebni tudi dobra dnevna forma in sreča. Če se vse združi, upam, da lahko pridemo med štiri," je prepričan Skube, ki je odlično odigral na tekmah dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo z Madžarsko.

"Po težkih dvobojih z Belorusijo smo v dodatnih kvalifikacijah dobili Madžare. Če bi se nam znova zgodilo, da se ne bi uvrstili na veliko tekmovanje, bi bila zveza verjetno pod velikimi pritiski. Igrali smo brez kapetana Uroša Zormana in Mihe Žvižeja, ki je prav tako pomemben člen. A uspelo nam je. Napredovanje smo si zaslužili. Zdaj moramo postaviti piko na i in gledati proti Riu," pravi rokometaš danskega Silkeborga, kjer se je v prvi legionarski sezoni odlično znašel.

Na Danskem se počuti super, manjka pa Evropa

"Igram celotne tekme, kar mi je izredno pomembno. S trenerjem imava odličen odnos. Klub je dobro organiziran, finančno urejen. Za zdaj se počutim super. Res je, da mi nekoliko manjkajo evropske tekme. Igramo eno srečanje na teden. A zato se posvečam drugim stvarem. Hodim v fitnes, skušam narediti nekaj zase, za te stvari prej ni bilo toliko časa," je razkril lucidni zunanji igralec, čigar trebušne mišice je med našim pogovorom v šali preveril tudi selektor Denič.

Čeprav Sebastian potrjuje tezo, da so Skandinavci nekoliko bolj hladni, na Danskem ni toliko druženja, pa sam vseeno ni imel nobenih težav ob prihodu, vsi so mu pomagali. S Silkeborgom si želi v ligo prvakov, kamor iz danskega prvenstva načeloma vodita dve mesti, a tudi nad pokalom EHF se ne bo pritoževal.

Ne spreglejte