Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 4. 2012,
9.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cimos Koper Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 15. 4. 2012, 9.33

8 let

Zaplet na lestvici za napet zaključek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Celjski rokometaši so veljali za favorita pred derbijem četrtega kroga državnega prvenstva, a v dvorani Bonifika niso imeli veliko možnosti proti prvakom. S tem so zapletli situacijo na lestvici.

Aktualni prvaki Slovenije, ki te lovorike zanesljivo ne bodo ubranili, saj na tretjem mestu šest krogov pred zaključkom za vodilnim Gorenjem zaostajajo 12 točk, so reševali kožo proti Celjanom. In jo rešili, vsaj zaenkrat. Z zmago v četrtem krogu končnice rokometnega državnega prvenstva so zaostanek za drugim Celjem znižali na štiri točke, s tem pa ohranili upanje za drugo mesto.

Zakaj je drugo mesto v tej sezoni tako pomembno? Ker ob prvih na lestvici v elitno evropsko ligo prvakov pelje tudi mesto podprvaka. Če so "ose" že na robu drugega naslova prvakov v Sloveniji, pa se obeta hud boj za to mesto. Celjani so v koprsko dvorano Bonifika prihajali kot favoriti, saj so Primorce v sezoni trikrat ugnali (dvakrat v prvenstvu, enkrat v finalu pokala Slovenije), a bili le bleda senca prejšnjih predstav. "Odločila je naša slabša obramba, ki je nismo igrali tako kot zmoremo, posledično nismo prihajali do lahkih priložnosti za zadetke, po čemer slovimo," pravi Primorec v celjskem dresu Nejc Poklar, ki proti svoji nekdanji ekipi vselej igra izvrstno. V drugem polčasu derbija četrtega kroga končnice je dobil priložnost in mešal štrene nasprotniku. A sam ni bil dovolj za preobrat.

Zapravili priložnost

"Zelo nam je lahko žal za ta poraz, saj bi se z dvema točkama odlepili na varno razliko od Kopra in mirneje stopili v zadnji del prvenstva," še dodaja. Celje Pivovarna Laško na drugem mestu je v tej sezoni zbralo 39 točk, Koper na tretjem pa 35. Do konca tekmovanja 26. maja, čaka še oba kopica težkih obračunov. Zanesljivo pa bo drugo mesto osvojila tista ekipa, ki si ne bo dovolila porazov z moštvi z mest od štiri do šest.

Celje in Koper se bosta pomerila še enkrat v dvorani Zlatorog v devetem krogu končnice.

Ne spreglejte