Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
28. 3. 2015,
17.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

pokal Slovenije rokomet Koper Dol TKI Hrastnik

Sobota, 28. 3. 2015, 17.03

8 let

Za Celje dan v pisarni, za 1.B-ligaša tekma generacije

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski rokometaši so se v Kopru pričakovano prepričljivo uvrstili v finale pokala. Dol, ki nastopa v 1. B-ligi, a je vseeno ali prav zato požel precej simpatij, so premagali z 39:21 (23:8).

Ko se spopadeta branilec in obenem trikratni zaporedni osvajalec pokalnega naslova ter ekipa iz drugega kakovostnega razreda, je razmerje moči jasno. Dolani, za katere je bila že uvrstitev na zaključni turnir prvovrstna nagrada, so pokazali tisto, kar se je od njih pričakovalo. Bojevitost, nepopustljivost, pogum in zasavsko trmo.

Motiv kluba, ki že vso slovensko zgodovino z izjemo ene sezone nastopa v 1. B-ligi, je bil ob več kot 50-glavi četi navijačev, ki je skandirala ime strelca skoraj ob vsakem golu, na najvišji ravni. Zasavci so bili blizu na začetku, dokler so imeli moč in idejo.

"Za nas je nagrada že takšna tekma. Poglejte, kakšne navijače imamo. To je praznik Dola. Celjanom smo se dobro upirali. Morda bi se še bolje, če bi nastopil naš najboljši igralec Gregor Klepej, ki je poškodovan. Jutri igramo za tretje mesto, upam na dobro tekmo, " je dejal trener Dola Aleš Filipčič.

Razporeditev energije za finale

Celjani so slavili zaradi prevlade v fizični moči, hitrosti – čeprav se je 1. B-ligaš dobro vračal –, višini, izkušnjah, skratka kakovosti. Branko Tamše je pred najverjetnejšim finalom z Gorenjem razumljivo aktiviral tudi svojo klop in prihranil nekaj moči nosilcem igre.

"Videlo se je, da smo boljši od Dola, ki je prikazal svoj maksimum. Vesel sem, da se ni nihče poškodoval. V drugem polčasu naša igra ni bila na želeni ravni. Res pa je, da smo nastopili v postavi, kakršne ne uporabljamo niti na treningih. Čestitke fantom za finale," je dejal Tamše.

Poenostavljeno bi lahko dejali, da je bil to za Celjane običajen dan v pisarni, ki jih je po običaju spodbujalo kakšnih 80 Florijanov, čeprav so Dolane pustili na bistveno nižji razliki kot marsikaterega prvoligaša, za njihove tekmece pa tekma ne le leta, ampak desetletja in celo generacije. V drugem polfinalu bosta tekmeca Koper 2013, gostitelj in še en 1. B-ligaš, ki je vodilni v svojem tekmovanju, ter velenjsko Gorenje, ki na ponovno osvojitev pokala čaka že 12 let.

Ne spreglejte